Ce spune fostul ministru

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe susține că Guvernul Orban nu are bani pentru plata pensiilor și că dacă voia să plătească pensiile la timp, vira banii încă de anul trecut în cont.

„Situația putea fi prevenită dacă se virau banii încă de la finalul anului trecut. Probabil Guvernul nu are bani din cauză că a făcut prea multe plăți la finalul anului trecut”, a declarat Ialomițianu la România TV.

Cum a ajuns Ialomițianu la această concluzie

Astăzi, Poșta Română a anunțat că în ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala pentru că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an.

Guvernul va umbla la salariile și pensiile romanilor

„Salut decizia preşedintelui, care a promulgat legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale. România are buget. Va trebui, în schimb, să rezolvăm o problema creata de atacul la CCR al PSD impotriva legii de corectare a OUG 114.

Dupa cum bine stiti, o serie de masuri de reforma, pe care le consideram necesare, cum ar fi inghetarea salariilor demnitarilor, cum ar fi proroogarea termenului de intrare in vigoare a pensiilor pentru primari, interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat, incetarea detasarilor in institutii din afara institutiilor publice care a fost practicata pe scara larga de guvernele anterioare, de asemenea plafonarea punctului de amenda (de circulatie) si alte masuri.

Nu pot sa intre in vigoare pentru ca PSD a atacat la CCR. Mai trebuie obligatoriu inclusa prevederea de eliminare a taxei de 2% pentru companiile din energie. Ca sa fim perfect realisti in aceasta lege sunt foarte multe prevederi care creaza un impact asupra legii bugetului de stat si este vitala adoptarea acestor prevederi prin ordonanta de urgenta”, a declarat Ludovic Orban.