„Salut decizia preşedintelui, care a promulgat legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale. România are buget. Va trebui, în schimb, să rezolvăm o problema creata de atacul la CCR al PSD impotriva legii de corectare a OUG 114.

Dupa cum bine stiti, o serie de masuri de reforma, pe care le consideram necesare, cum ar fi inghetarea salariilor demnitarilor, cum ar fi proroogarea termenului de intrare in vigoare a pensiilor pentru primari, interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat, incetarea detasarilor in institutii din afara institutiilor publice care a fost practicata pe scara larga de guvernele anterioare, de asemenea plafonarea punctului de amenda (de circulatie) si alte masuri.

Nu pot sa intre in vigoare pentru ca PSD a atacat la CCR. Mai trebuie obligatoriu inclusa prevederea de eliminare a taxei de 2% pentru companiile din energie. Ca sa fim perfect realisti in aceasta lege sunt foarte multe prevederi care creaza un impact asupra legii bugetului de stat si este vitala adoptarea acestor prevederi prin ordonanta de urgenta”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul Orban trebuie să ia neapărat anumite măsuri, potrivit lui Victor Ponta

„Cred că trebuie să se încheie luna de miere a Guvernului Orban. Şi-au trecut bugetul. Au majoritate aşa cum şi-au format-o, însă trebuie să se ia rapid măsuri în educaţie, sănătate, siguranţa pe drumurile publice. Trebuie să înceteze luna de miere. Au toată puterea. Cine te mai opreşte acum”, a întrebat retoric Ponta.