Moțiunea de cenzură se va vota pe 29 iunie

Totodată, Ludovic Orban a menționat că există posibilitatea ca în aceeași ședință să fie numită și Cristina Pocora drept președinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

„Am decis înscrierea pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a plenului, indiferent că e şedinţa de marţi în care se dezbate şi se votează moţiunea de cenzură sau va fi o altă şedinţă convocată, şi numirea preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Conform procedurilor legale, după respingerea raportului CNA este demis de drept preşedintele. Lucrul acesta s-a întâmplat. Procedura de numire a noului preşedinte presupune o alegere între membrii CNA, alegere care a avut loc, doamna Cristina Ancuţa Pocora fiind votată pentru funcţia de preşedinte. Vom înscrie pe ordinea de zi a plenului decizia de numire a noului preşedinte al CNA”, a declarat Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii PSD

Amintim că parlamentarii PSD au depus miercuri, 23 iunie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.

Moţiunea depusă miercuri de PSD este intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR “conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

„Este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă”, afirmă semnatarii moţiunii în document.

De menționat este faptul că, moţiunea urmează să fie prezentată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar Birourile permanente.

Marcel Ciolacu, liderul PSD s-a declarat încrezător în moțiunea depusă, subliniind faptul că este pentru prima oară după Revoluţie când un astfel de demers are şanse să treacă la numai 6 luni de la alegerile parlamentare.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook