Moţiunea depusă miercuri de PSD este intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

„Este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă”, afirmă semnatarii moţiunii în document.

De menționat este faptul că, moţiunea urmează să fie prezentată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar Birourile permanente.

Marcel Ciolacu, liderul PSD s-a declarat încrezător în moțiunea depusă, subliniind faptul că este pentru prima oară după Revoluţie când un astfel de demers are şanse să treacă la numai 6 luni de la alegerile parlamentare.

Ciolacu are încredere în moțiunea de cenzură 

Guvernul condus de Florin Cîţu este unul „ineficient”, spune Ciolacu, iar direcţia în care merge acesta este una „greşită”. Totodată, acesta a mai subliniat și faptul că Guvernul s-a tot împrumutat cu sume pe care românii le vor plăti în următorii 30 de ani, din buzunarele lor.

„Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă la numai şase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate.

Direcţia este una greşită, nu stăpânesc nimic, nu au câştigat niciun pariu. Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie – au împrumutat 34 de miliarde, unde sunt aceşti bani? Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mari decât în UE. E un cuvânt pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate să pună în aplicare absolut nimic din ce este important pentru români.

Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este să împrumute sume pe care o să le plătim cu toţii de acum încolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naşte astăzi pleacă la drum cu o datorie de 2000 de euro, făcută pe timpul guvernării Cîţu”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Antena 3.