Gigi Becali a decis să construiască, pe un teren pe care îl deține în Olănești/Vâlcea o mănăstire. Pe acest teren a apărut un panou pe care scrie „Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”, potrivit imaginilor publicate de ziarul local Indiscret.

Biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări a fost deja construită. Primarul din Olănești, Sorin Vasilache, a spus, potrivit sursei citate, că nu știa nimic despre asta, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal nu a ajuns încă pe masa consilierilor locali. Preotul Emilian Groșenoiu, care slujește în localitatea Olănești, s-a arătat însă contrariat de apariția panoului care anunță accesul interzis pentru femei.

„Nici Dumnezeu nu a fost misogin, din contră, a avut femeile lângă El. Femeile sunt păcătoase? Fals! (…) Biserica e o instituţie publică până la urmă. Dacă faci o instituţie publică, nu poţi să îngrădeşti cuiva accesul. Acolo intră oricine, şi cel păcătos şi cel drept. (…) Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”, a spus preotul Groșenoiu pentru jurnaliștii de la Indiscret.

Becali: Femeile și bărbații nu se vor întâlni

Becali a fost întrebat de cei de la Libertatea despre gestul său. El a explicat că vor fi de fapt două mănăstiri, una pentru maici și una pentru călugări, construite la câțiva kilometri distanță.

„Femeile și bărbații nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbații”, a declarat Becali conform sursei citate. El a mai arătat că la Olănești va fi construită o mănăstire pentru călugări. Tot la Olănești însă va fi construită și una pentru maici. „Facem una și pentru femei”, a spus Becali. La șapte kilometri distanță, pentru ca femeile și bărbații să nu se întâlnească.

„Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin”, a explicat patronul FCSB.

Becali este cunoscut ca fiind un om foarte credincios, ajutând cu donații mai multe biserici din țară.

(Sursa foto: Indiscret.ro)