Una dintre fostele vedete de la PRO TV, un actor care a apărut într-un show celebru, dar şi într-un serial difuzat de postul din Pache Protopopescu, a ales să se retragă la mănăstire.

Şi nu, nu este vorba despre celebrul caz al fostului actor Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din “La bloc”, care s-a călugărit.

De data aceasta, este vorba despre actorul Andrei Ciopec, fost jurat al emisiunii “Cântă acum cu mine” alături de Loredana sau DJ Harra, cunoscut şi din serialul de comedie “Triplusec”, ambele difuzate de PRO TV.

El a apărut şi în mai multe filme, inclusiv alături de Steven Seagal, care a filmat în România pelicula “End of a Gun”.

Fost actor şi vedetă TV, devenit acum “Fratele Andrei”

Viaţa actorului s-a schimbat însă la 180 de grade, iar acum s-a retras la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Un alt tânăr actor, Andrei Dumitrescu, povesteşte cum s-a reîntâlnit cu “Fratele Andrei”.

“Alături de Fratele Andrei, fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei şi l-am găsit. Ne ştim de câţiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieţii nu foarte frumoasă. Dumnealui mi l-a recomandat că fiind “Andrei Actorul”.

A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească şi duhovnicească toată experienţa de la Sihăstria Putnei. Aşa cum l-am cunoscut, Andrei e mereu gata să împărtăşească un gând şi un sfat, oferind totul. Săptămâna aceasta s-au împlinit 2 ani de când Andrei a plecat din lumea noastră a mirenilor și a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toți și rugându-se pentru noi. Blagosloviţi şi iertaţi!”, a scris Andrei Dumitrescu, duminică, pe pagina sa de socializare.

Ce l-a făcut pe Andrei Ciopec să aleagă viaţa monahală?

“Sunt în căutări şi toată viaţa am fost în căutări. Mă gândesc să mă îndrept şi spre muzică, e o formă de exprimare, poate şi o facultate de teologie. Dar vreau să identific şi să îmi fie mie foarte clare idealurile pe care le am, să le adun şi să le folosesc într-o singură direcţie, şi anume în a-mi distruge egoul şi a ajută oamenii.

Să mă fac eu cât de mic pot – s-ar putea să îmi ia o viaţă întreagă şi s-ar putea să nu reuşesc – dar importantă e lupta, nu izbânda, şi sper că prin ceea ce fac să pot ajută oamenii. Vreau să scot o carte de poezie, să scriu un român, să scot un album folk… ”, spunea actorul într-un interviu acordat stiri.botosani.ro în mai 2016.