Florin Cîțu face anunțul momentului! Nu vom mai putea intra în magazine fără certificatul verde? PNL susține măsura

Premierul interimar susține că certificatul verde este „soluția de a menține economia deschisă și de a nu introduce un alt lockdown”.

„O decizie a BEx este ceea de a susține în Parlament demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru activitățile economice, în afară de cele esențiale. Vine sezonul de iarnă. Toată lumea vrea să știe cum va funcționa economia. Știu că este un subiect nepopular. Îmi asum acest risc politic, dar este soluția de a menține economia deschisă și de a nu introduce un alt lockdown”, a transmis premierul interimar Florin Cîțu.

În acest context, Cîțu a spus și că în categoria spațiilor esențiale intră magazinele comerciale, supermarketurile, farmaciile. Mai mult, în Parlament se va întocmi o listă clară cu aceste categorii.

„De obicei, atunci când încep discuțiile despre carantinare ar trebui să avem discuțiile despre acest certificat verde. Eu văd folosirea certificatului verde ca pe o soluție de a ne menține economia deschisă în perioada următoare”, a șeful PNL.

Introducerea certificatului verde în magazine

Anterior, Cîțu a spus că această măsură ar putea ține economia deschisă și ar ajuta foarte mult având în vedere situația actuală.

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul demis a mai fost întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine. În acest context, el a subliniat faptul că nu este vorba despre o restricție ci de o triere.

Astfel, persoanele care vor dori să meargă într-un magazin vor fi nevoite să se vaccineze, să treacă prin boală sau să fie testate negativ la COVID.

„Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magzine”, a explicat Florin Cîțu.