Mișcarea momentului în România! Gigi Becali oferă gratuit statului român medicamentele anti-COVID

Gigi Becali a declarat la România TV că oferă cadou statului român medicamentele pentru coronavirus, respectiv Arbidol şi Ivermectină.

”Eu am spus acum un an. Dacă un român vrea să cumpere medicamente de unde cumpără, că nu avem în farmacii? Doctorii au în protocolul de COVID Arbidolul. Îl au în protocol, dar nu l-au adus. M-am oferit atunci și mă ofer și acum și spun așa: Dau cadou statului român, pentru toți românii, pentru toată țara, Arbidol şi Ivermectină. Și se termină cu toată pandemia de COVID. În 5-6 luni terminăm. Noi am ajuns ultimii (…)”, spune acesta.

Latifundiarul din Pipera mai spune că are nevoie de aprobare din partea statului, subliniind în multiple rânduri că nu cere bani pe medicamente, acestea fiind donație.

”Să ia legătură cu mine, am totul, atât substanța activă din care se produc cele două, cât şi reţeta de fabricaţie. Le fabric în farmacia mea. Să îmi aprobe. Dau cadou la toată țara. Doctorii și directorii de spitale mă sună și îmi cer medicamente: Ivermectina și Arbidol. Dacă Becali vă promite donație, cadou, medicamente pentru toată țara, de ce nu mă lasă să le dau? De ce nu le luați, mă?

Repet, donez statului român Arbidol şi Ivermectină. Statul să distribuie la farmacii și oamenii să ia cu rețetă. De ce dați sute de milioane de euro dacă eu pot să vindec oameni cu 30, 50 de lei, dar eu vă dau cadou, fără bani. Eu nu mă vaccinez. Este alegerea mea”, a declarat Gigi Becali în direct la România TV.

Arbidol nu are licență în UE

Tratamentul cu Arbidol nu este aprobat în Uniunea Europeană deoarece este considerat destul de învechit.

„Nu mai cumpăr măști pentru spitale pentru că se ocupă statul de asta. Dar am vorbit din nou cu fata domnului Streinu Cercel și am comandat un medicament care nu mai există. Era foarte bucuroasă că am reușit pentru că nu mai e acest medicament. Se numește Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia”, declara Gigi Becali la Pro X, în luna aprilie.

„Arbidol conține ca substanță activă umifenovir, un medicament antiviral dezvoltat în Rusia la sfârșitul anilor 1980. Este utilizat și prescris ca un tratament profilactic și pentru răceală. Sute de milioane de doze se vând anual. Medicamentul nu are însă licență pentru SUA, UE și Marea Britanie”, citează digisport.ro.