Familia Măceşanu, ferm convinsă că fiica lor este vie

Părinţii Alexandrei nu cred însă nici acum, patru ani mai târziu, că fata lor este moartă, aşa cum a decis justiţia care l-a şi condamnat pe Gheorghe Dincă la ani grei în spatele gratiilor, mai exact 30.

Ei sunt convinşi că tânăra a ajuns pe mâna traficanţilor de persoane şi este acum undeva în străinătate.

Familia Alexandrei Măceşanu a recurs la o ultimă încercare disperată de a forţa autorităţile să o caute în continuare pe aceasta. A fost depusă, prin intermediul avocatului Aurel Moldovan, o contestație în anulare faţă de decizia luată de Curtea de Apel Craiova la data de 30 mai. Acum, procesul se va judeca în luna septembrie.

Dosarul Caracal trebuie trimis înapoi, iar rapoartele de expertiză refăcute. Probele nu ar dovedi că Alexandra Măceşanu a fost arsă în butoi

Avocatul familiei Măceşanu a explicat că decizia de condamnare a lui Gheorghe Dincă nu înseamnă, în mod real, că Alexandra este moartă. Aurel Moldovan indică faptul că anumite rapoarte de expetiză trebuie refăcute, pentru a se afla adevărul despre tot ce s-a întâmplat la Caracal.

„Am făcut cerere de recuzare a completului de judecată pentru că imparțialitatea judecătorilor a fost afectată de modul abuziv prin care și-au exercitat rolul activ.

Au respins cererile formulate de familie cu privire la refacerea rapoartelor de expertiză antropologică și genetică, a raportului de expertiză științifică efectuat la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, nu am fost chemați să asistăm la expertiză.

Toate aceste lucruri duceau spre o justă soluționare a cauzei și a aflării adevărului. Ne judecăm pe legalitatea deciziei. Dosarul ar trebui trimis înapoi.

Faptul că Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare nu înseamnă că, din punctul de vedere al familiei, Alexandra este moartă. Este jenant ce s-a întâmplat. S-au mulțumit cu niște declarații, poate constrânse, ale lui Gheorghe Dincă, pentru ceva ce poate nu a făcut.

Din probele administrate nu rezultă că fata dânșilor a fost omorâtă și arsă în butoi. Probabil procurorii, cât și completul de judecată au primit anumite dispoziții să se închidă dosarul într-o anumită formă”, a precizat avocatul familiei Măceşanu pentru Gândul.

Extragerea ADN-ului din dintele găsit de poliţişti s-a realizat cu un aparat expirat, acuză Aurel Moldovan

Avocatul Aurel Moldovan critică şi modul în care oamenii legii au efectuat ancheta în cazul Alexandrei Măceşanu şi al Luizei Melencu, cele două victime ale lui Gheorghe Dincă.

„Sunt foarte dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă, de activitatea Poliției. Este inadmisibil ca acești funcționari publici să nu facă absolut nimic pentru noi, să ne trateze cu superioritate.

Unii dintre polițiști sunt slab pregătiți, nu își dau interesul și favorizează infractorii. Hai să vedem cum a fost extras ADN-ul din dinte!

La momentul la care s-a făcut expertiza, termenul de valabilitate al aparatului folosit era depășit. Acest aparat are o valabilitate de zece ani”, a afirmat avocatul.