Gheorghe Dincă a cerut instanţei să i se respecte dreptul la apărare şi s-a plâns de avocatul pe care statul i-l oferă, din oficiu. Trebuie menționat că în sala de judecată au fost prezente și familiile victimelor, dar şi cei doi inculpaţi, aduşi în boxa arestaţilor din Penitenciarul Craiova.

Ce a spus Gheorghe Dincă

De asemenea, în sala de judecată presa nu are acces, la cererea DIICOT. Gheorghe Dincă şi Risipiţeanu purtau măşti şi viziere de protecţie.

„Nu am cum să mă apăr”, a spus Dincă, după începerea şedinţei de judecată.

Gheorghe Dincă a depus şi un memoriu scris, prin care cere să i se respecte dreptul la apărare. Trebuie menționat că avocatul lui a recunoscut în faţa instanţei că a primit patru apeluri pe telefon. Acesta spune că nu a răspuns, deoarece nu dă importanță numerelor ascunse.

Avocatul a fost amendat

Avocatul a adăugat cp că nu a putut studia dosarul, deoarece acesta nu se afla în arhiva Tribunalului Olt, fiind trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca cererea de strămutare depusă de familia Melencu.

Judecătoarea a decis să îl amendeze pe avocat cu 1.000 de lei, dar a hotărât că el va asigura în continuare apărarea lui Dincă, în ciuda solicitării acestuia, care ceruse să i se dea un alt avocat din oficiu.

„Nu faceţi dumneavostră regulile în sala de judecată şi, dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul”, a transmis judecătoarea drept răspuns pentru cererea lui Gheorghe Dincă.

Şedinţa din data de 18 noiembrie a durat mai puţin de o oră. La finalul acesteia, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 16 decembrie 2020.

Gheorghe Dincă a depus o plângere

Gheorghe Dincă a depus o plângere la Judecătoria Craiova legată de condițiile din penitenciar.

De cealaltă parte însă, judecătorii au respins solicitarea acestuia, iar Dincă este obligat acum să plătească cheltuielile judiciare. În același timp, familia Luizei Melencu se zbate și face eforturi uriașe în tot acest timp pentru ca dosarul fetei să fie transferat la Tribunalul Olt pentru că avansează foarte greu.

În ceea ce privește plângerea lui Dincă, se pare că acesta este total nemulțumit de modul în care este tratat în penitenciar, iar condițiile nu îndeplinesc cerințele monstrului de la Caracal.

„Judecătorii din Craiova au respins această plângere formulată de Gheorhe Dincă care face referire la un articol de lege ce se referă la regimul de detenţie. Era previzibilă cumva decizia magistraţilor, deoarece regimul de detenţie se stabileşte după ce un inculpat este condamnat la închisoare în mod defintiv. Ştim foarte bine, Gheorghe Dincă se află încă în arest preventiv, deoarece acest dosar este în faza de judecată.

Ştim şi de asemenea, că familie Luizei Melencu a depus o nouă cerere la Curtea de Apel Craiova prin care cere strămutarea dosarului la Tribunalul Olt, la oricare altă instanţă, având în vedere, spun ei, faptul că, ar putea fi favorizat Gheorghe Dincă în Olt, de acolo de unde este, însă acestea evident sunt suspiciuni pe care le au cei din familia Luizei Melencu, după ce iniţial ştim cu toţii faptul că şi familia Alexandrei Măceşanu a depus aceeaşi solicitare la instanţa din Craiova, însă le-a fost respinsă şi spuneau cei din familia Măceşanu, faptul că vor face plângere şi la CSM cu privire la acest lucru. Vom vedea deznodământul în ceea ce priveşte solicitarea făcută de către Monica Melencu, dar vom vedea şi ce alte solicitări va face din detenţie chiar Gheorghe Dincă”, informează Antena 3.