Miercuri, 5 ianuarie, un elev în clasa a XII-a la un liceu din Satu Mare, a mers la ATM-ul unei bănci din municipiul Satu Mare cu intenția de a-și alimenta cardul bancar. S-a pus la rând, iar atunci când a venit rândul lui, a observat că ATM-ul arată o eroare.

În momentele imediat următoare, bancomatul a eliberat bonul și suma de 9.700 de lei. Tânărul a ridicat banii și l-a căutat imediat pe bărbatul care a fost înaintea lui la bancomat, însă nu l-a mai putut găsi.

El a postat apoi un anunț pe Facebook pe o pagină dedicată locuitorilor din oraș. După câteva ore, a fost contactat de soția bărbatului care uitase banii în bancomat.

„Bună ziua, am găsit azi în jurul orei 14, în bancomatul de pe Cloșca, o sumă de bani. Dacă găsiți proprietarul, îl rog să mă contacteze”, a fost mesajul tânărului.

Tânărul a declarat că a luat toate datele beneficiarului, urmând să ducă banii la bancă. Dacă în urma anunțului nu s-ar fi găsit proprietarul, tânărul intenționa să declare banii găsiți la Poliție, relatează presa locală.

Sursa: Jurnalul de Satu Mare

Cum a reușit un om să piardă un card cu 27.000 de lei?

Din păcate, nu toți oameni sunt la fel de binevoitori precum elevul din Satu Mare. În luna septembrie a anului trecut, un bărbat și-a pierdut  cardul, pe care avea 27.000 de lei, în timp ce se afla într-un tren care face legătura între Mangalia și Suceava. Hoții au reușit să extragă toată suma după ce au găsit o informație vitală pe spatele cardului

Hoții au reușit să scoată toată suma respectivă deoarece pe spatele cardului bancar era scris PIN-ul acestuia. De asemenea, persoana afectată a sesizat faptul că ar fi fost efectuate operațiuni de retragere de numerar, în valoare totală de 27.000 de lei, de la bancomate situate în municipiul Medgidia.

„Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați, la data de 13 august a.c., de un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trenul care face legătura între Mangalia și Suceava, ar fi constatat, în momentul în care a ajuns în localitatea Râmnicu Sărat, faptul că îi lipsește portofelul, în care se aflau mai multe documente și un card bancar”, au informat atunci oamenii legii.

Mai apoi, în urma investigațiilor efectuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au depistat 3 persoane, un bărbat și 2 femei, cu vârste cuprinse între 26 și 65 de ani, toate din municipiul Medgidia, bănuite de comiterea faptei.

Totodată, cei 3 au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma probatoriului administrat în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.