Cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est vine cu beneficii fără precedent pentru angajații săi. După ce mai mulți salariați au protestat la finele anului 2021, la sediul central din București, dar și la alte sedii țară, nemulțumirile lor au fost în final ascultate.

Astfel, OMV Petrom are de gând să ofere salarii mai mari de la 1 iunie. Anunțul a fost făcut chiar de companie, iar potrivit sursei citate, Sindicatul și-a anunțat membrii ca s-a semnat un nou contract colectiv de muncă și s-au obținut noi beneficii pentru aceștia din punct de vedere salarial, anunță Ziarul de Ploiești.

Mai exact, potrivit sursei citate, în informarea transmisă la data de 31 decembrie, patronatul companiei ar fi fost de acord să majoreze salariile de bază, de la 1 iunie 2022, cu 500 de lei.

În același timp, o creștere similară ar urma să aibă loc și de la data de 1 iunie 2021. De asemenea, o primă brută în valoare de 1.900 lei ar trebui plătită în această lună, și o alta (500 lei), în ianuarie 2023.

Câți bani vor primi în plus angajații OMV Petrom

Aceste bonusuri vin în contextul în care sindicatul ar fi câștigat la negocieri și majorarea diurnei, cu 10%, de la 100 la 110 lei/zi.
Un alt beneficiu pe care angajații de la OMV Petrom îl vor avea este acela conform căruia, cuantumul tichetului de masă crește de la 15 la 17 lei, se majorează și cuantumul alimentației de protecție și efort/ zi.

Totodată,  patronatul OMV Petrom ar fi de acord să achite o primă de Ziua Petrolistului, în sumă de 2.500 lei, mai arată sursa citată.

Amintim faptul că la finele anului trecut, salariații OMV Petrom anunțau că în cazul în care nemulțumirile lor nu vor fi luate în seamă, protestele ar urma să continue și în 2021.

„Sperăm ca ecourile acţiunilor noastre de protest să îi determine pe cei care pot remedia disfuncţionalităţile semnalate de noi să arate că îşi respectă angajaţii şi că doresc să evite ca aceştia să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31 decembrie 2021.

Suntem determinaţi să continuăm, cu aceeaşi bună-credinţă şi deschidere, negocierile, dar vom continua lupta prin toate mijloacele sindicale până când membrii noştri îşi vor primi toate drepturile pe care le merită printr-un nou Contract Colectiv de Muncă, ce le va garanta beneficii şi protecţie. Vom continua protestele în stradă în cazul nerezolvării rapide a situaţiei”, anunţa Sindicatul Naţional Petrom.