Se opun vaccinării obligatorii! Mii de pompieri, poliţişti şi angajaţi ai serviciilor de intervenţie susţin o petiţie

Mii de pompieri, poliţişti şi angajaţi ai serviciilor de intervenţie din Cehia au susţinut o petiţie de anulare a obligativităţii de vaccinare anti-COVID, conform informațiilor transmise de reuters.com

Amintim că noul guvern ceh, care a preluat mandatul cu aproximativ o lună în urmă, are în vedere renunţarea la obligativitatea luată în calcul de administraţia anterioară pentru grupurile de risc, care nu a fost pusă în practică.

Petiţia acumulase 4.664 de semnături până marți

În momentul de față, nu a fost luată nicio decizie cu privire la cei circa 56.000 de lucrători din serviciile de urgenţă şi salvare, potrivit sursei menționate. În acest context, o infirmieră a declarat într-o conferinţă de presă, alături de alţi susţinători ai petiţiei, că este de-a dreptul furioasă.

„Ceea ce mă înfurie în legătură cu această situaţie este că am lucrat zile la rând în ultimii doi ani, neglijându-ne familiile, iar acum suntem ameninţaţi că vom fi concediaţi”, a declarat marţi infirmiera Eva Peterkova într-o conferinţă de presă.

De asemenea, petiţia acumulase până marți 4.664 de semnături din partea poliţiştilor, pompierilor şi angajaţilor serviciilor de intervenţie. Aceștia spun că vaccinarea ar trebui să fie o decizie personală.

Infecţiile cu COVID-19 au înregistrat o scădere în Cehia

Anterior, Ministerul Sănătăţii ceh a specificat că urmează să adopte o decizie finală până la mijlocul lunii februarie. Totuși, infecţiile cotidiene cu COVID-19 au înregistrat o scădere în Cehia, ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de persoane, de când ultimul val de contaminări a atins vârful la sfârşitul lunii noiembrie, însă noua variantă Omicron, considerată mai contagioasă, suscită îngrijorarea autorităţilor.

Decidenţii din lumea întreagă se confruntă cu provocarea suscitată de obligativitatea vaccinării. Austria a fost prima ţară din Europa care a impus vaccinarea obligatorie pentru populaţia sa, lucru care a suscitat proteste şi nemulţumire.