Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii nu și-a mai crescut salariul de 40 de ani! Remunerația este una modestă în comparație cu alți directori

Warren Buffett este investitorul uneia dintre cele mai mari companii din lume, ocupând, de asemenea, și un loc în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Cu toate acestea, ultimele documente financiare depuse de către companie la Comisia pentru Bursă arată că acesta are un salariu de 100.000 de dolari, sumă care nu a crescut deloc în ultimii 40 de ani.

Fiind președintele și CEO-ul companiei de investiții Berkshire Hathaway, Warren Buffett poate recomanda consiliului de administrație cu ce sumă ar trebui recompensați directorii companiei. De asemenea, el este și cel care decide salariile celorlalți angajați.

Potrivit Market Insider, suma pe care o primește Warren Buffett este una destul de mică, în condițiile în care directorii companiilor incluse în indicele S&P 500 câștigă 15 milioane de dolari anual, în medie.

Sursa anterior citată mai notează că Warren Buffett nu are venituri prea mari nici din alte surse, însă și-a dublat veniturile prin pachetele financiare primite anual ca membru al comisiei de administrație ale mai multor companii de la care a demisionat mai târziu.

 Warren Buffett cheltuie banii pe securitatea personală

Presa internațională relatează că miliardarul este adeptul unui stil de viață modest, având o casă și o mașină normală, în timp ce micul dejun preferă să și-l ia la McDonald’s.

În ceea ce privește banii pe care îi primește, cea mai mare parte se duce pe securitatea personală. Potrivit datelor din presa de peste ocean, compania de investiții cheltuie, în medie, 339.000 de dolari în fiecare an pe securitatea personală a acestuia.

În plus, datele prezentate în presa internațională arată că cea mai mare sumă pe care Warren Buffett a primit-o din partea companiei a fost de 525.000 de dolari. Acest lucru se întâmpla în anul 2010, atunci când a primit 100.000 drept salariu, 75.000 drept remunerație acordată directorilor din consiliul de administrație și 350.000 de dolari pentru plata serviciilor se securitate.

Salarii uriașe pentru directorii Berkshire Hathaway

Cunoscutul miliardar a explicat de nenumărate ori care este filozofia de investiții pe care o urmează, subliniind că directorii companiei trebuie să fie motivați să aducă succes pe termen lung. Warren Buffett este de părere că acești directori nu trebuie stimulați cu bonusuri anuale uriașe, considerând că acestea vor încuraja pariurile riscante și o gândire îngustă, relatează sursa anterior citată.

În ceea ce privește salariile date directorilor de la Berkshire Hathaway, acestea sunt următoarele: mâna dreaptă a lui Warren Buffett a primit un salariu de 100.000 de dolari timp de mai multe decenii, Ajit Jain și Greg Abel au primit anual 16 milioane de dolari în ultimii trei ani de zile (plus bonusuri de 7 milioane de dolari pentru fiecare) și Marc Hamburg, directorul financiar al Berkshire, a primit un salariu de 3,3 milioane de dolari anul trecut (creșterea fiind una impresionantă în contextul în care în anul 1996 acesta avea un salariu de 300.000 de dolari).