Șoferii au parte de vești proaste. Prețul benzinei va exploda și va ajunge în scurt timp la 2 euro pe litru. Acest lucru se va întâmpla în Germania, una dintre țările considerate a fi motorul economiei europene.  Șoferii sunt avertizați de avocatul consumatorilor, care a lansat un mare semnal de alarmă în acest sens.

Avocatul principal al consumatorilor Klaus Müller se adresează cu un avertisment tuturor șoferilor germani. În opinia sa, o creștere a prețului benzinei la doi euro pe litru în 2022 este „absolut” posibilă.

Există, pe de o parte, deciziile politicii climatice ale guvernului federal, pe de altă parte, efectele asupra pieței care au un efect asupra creșterii prețurilor combustibililor, a declarat joi Klaus Müller, șeful Federației Organizațiilor Germane ale Consumatorilor (Verbraucherzentrale Bundesverband VZBV) la ZDF „Morgenmagazin”.

Taxă de mobilitate independentă de venit

Acesta a avansat și o serie de sugestii care să vină în sprijinul șoferilor. Pentru a proteja consumatorul, el a solicitat o „taxă de mobilitate independentă de venit”. Cu toate acestea, el a admis că „conducerea unei mașini cu motor cu ardere internă va deveni mai scumpă”. Potrivit acestuia, oricine ascunde acest lucru nu ia în serios oamenii și criza climatică.

Propunerea CSU de a amortiza creșterea prețului prin creșterea indemnizației de navetist (Pendlerpauschale) a fost criticată de Müller ca fiind nedreaptă din punct de vedere social. Alocația pentru navetiști funcționează în așa fel „încât să ofere consumatorilor cu venituri mai mari o compensare mult mai mare”. Acest lucru este în natura sistemului german de impozitare pe venit.

Ca alternativă, VZBV sugerează plata către toate persoanele din Germania a unei „taxe de mobilitate”, indiferent de venitul lor. Acest lucru ar crea un „echilibru social”, a argumentat Müller. El a cerut, de asemenea, investiții masive în autobuze și trenuri, în special în zonele rurale, potrivit merkur.de, citat de ziarulromânesc.de.

Sursa foto: Dreamstime