George Simion, co-fondatorul partidului AUR, a comentat declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis în legătura cu criza sanitară din România provocată de valul trei al infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2

„Domnul Cîțu, când a jurat pentru postul de prim ministru, a jurat pentru respectarea libertăților și depturilor fundamentale. Și ne trezim în aceste zile că suntem numiți teroriști pentru că punem la îndoială anumite lucruri.” a spus președintele AUR.

„Să bagi frică în oameni este o apucătura totalitară. De-asta a ieșit astăzi Klaus Iohannis astăzi. Să sperie lumea. Spune niște gogomănii mai mari decât ar fi putut să producă Viorica Dancila. Suntem tratați că ultimii sclavi care sunt certați de părinții națiunii.  Nu mai trăim într-o dictatură și avem voie să ne întrebăm.

Eu îl văd pe Florin Cîțu că este un mare terorist pentru că asasineaza economia națională împreună cu domnul Năsui pentru că nu a fost capabil până acum să producă un proiect de țară și să atragă niște finanțări durabile, nu împrumuturile pe care le vom primi din partea UE.  Eu văd în domnul Cîțu o persoană dăunătoare siguranței naționale.”, a declarat George Simion la Antena 3.

Vestea momentului din partea AUR. Se înfiinţează în Basarabia

AUR se înfiinţează şi în Basarabia. Chiar deputatul George Simion, copreşedinte AUR, a anunţat luni, 15 martie, noul proiect. Anunţul a fost făcut din Vama Leuşeni, acolo unde politicianul a petrecut 24 de ore, în speranţa că i se va permite accesul în Republica Moldova, după ce a primit o interdicţie în 2018.

George Simion a precizat că noul proiect politic va fi lansat în Republica Moldova pe 27 martie. „Pornim un proiect politic care să ducă la îndeplinire voinţa unei naţiuni – reîntregirea naţională. Lansăm pe 27 martie, de ziua unirii Basarabiei cu România. Veniţi alături de noi”, a declarat George Simion într-un Live pe o reţea de socializare.

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie, în jurul orei 15.30.

Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023. George Simion a declarat că scopul vizitei sale în Republica Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în Republica Moldova trebuie să-i fie permis.