AUR a şocat toată România la finalul anului trecut. Deşi nimeni nu-i dădea nicio şansă, partidul a şuat 9% la alegerile parlamentare şi a intrat în Parlament. Acum, copreşedintele formaţiunii, George Simion, se pregăteşte să dea o nouă lovitură.

AUR se înfiinţează şi în Basarabia

AUR se înfiinţează şi în Basarabia. Chiar deputatul George Simion, copreşedinte AUR, a anunţat luni, 15 martie, noul proiect. Anunţul a fost făcut din Vama Leuşeni, acolo unde politicianul a petrecut 24 de ore, în speranţa că i se va permite accesul în Republica Moldova, după ce a primit o interdicţie în 2018.

George Simion a precizat că noul proiect politic va fi lansat în Republica Moldova pe 27 martie. „Pornim un proiect politic care să ducă la îndeplinire voinţa unei naţiuni – reîntregirea naţională. Lansăm pe 27 martie, de ziua unirii Basarabiei cu România. Veniţi alături de noi”, a declarat George Simion într-un Live pe o reţea de socializare.

George Simion are interdicţie de intrare în Basarabia

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie, în jurul orei 15.30.

Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023. George Simion a declarat că scopul vizitei sale în Republica Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în Republica Moldova trebuie să-i fie permis.

Sursa foto INQUAM / Liviu Chirica