UPDATE

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au fost în control la Primăria Sectorului 1, dar nu au aplicat nicio amendă, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Cei de la Primăria Sectorului 1 susţin că sunt „false” informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi fost amendată de Garda Naţională de Mediu cu suma de 200.000 de lei, pentru că nu ar fi asigurat continuitatea serviciului de salubrizare.

Joi, prefectul Capitalei, Alin Stoica, preciza, într-o declaraţie de presă, că Garda de Mediu nu a amendat compania de salubrizare Romprest. „Nu am primit nimic referitor la controlul la Primăria Sectorului 1”, afirma el.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Dezastru pentru Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand! Garda de Mediu a amendat instituţia cu 200.000 de lei, după o săptămână de controale atât în cadrul Primăriei, cât şi la compania Romprest.

În urma controalelor realizate, Garda Naţională de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, întrucât gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei, anunţă Antena 3.

Tot joi, Judecătoria Sectorului 1 a încuviinţat executarea silită a Primăriei

Decizia luată de Garda de Mediu vine după ce, tot astăzi, 10 iunie, Judecătoria Sectorului 1 a decis că datoriile Primăriei către societatea Romprest trebuie plătite, hotărârea fiind fără cale de atac. Magistraţii au încuviinţat executarea silită în temeiul titlului executoriu.

“Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, au decis, joi, magistraţii.

Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata datoriilor pe care Romprest le are la sortatorii de deşeuri

Pe de altă parte, referitor la aceeaşi problemă din Sectorul 1, prefectul Capitalei a anunţat că Primăria condusă de Clotilde Armand îşi asumă plata directă a sortatorilor de deşeuri, după ce a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total datoriile pe care Romprest le are către aceştia.

“Sectorul 1 a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are către sortatori, în aşa fel încât să nu mai existe un blocaj. Sectorul 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul de această obligaţie şi să-i permită să presteze serviciul fără niciun fel de opriri.

Prestatorul, sunt sigur, va aprecia acest gest şi îşi va desfăşura serviciile în continuare, fără niciun fel de probleme. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile”, a declarat, joi, Alin Stoica.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea