Înfrângere dureroasă pentru Clotilde Armand în scandalul gunoaielor! Reprezentanta USR a băgat primăria pe care o administrează în executare silită.

Instanța a decis că datoriile către Romprest trebuie plătite, hotărârea fiind fără cale de atac.

Înfrângere dureroasă pentru Clotilde Armand în scandalul gunoaielor! Nu are de ales

Primarul Clotilde Armand a primit verdictul din partea Judecătoriei Sectorului 1, în scandalul uriaș cu firma de salubrizare Romprest.

Magistraţii au decis că Primăria Sectorului 1 este executată silit şi nevoită să plătească restanţele către Romprest.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Trebuie prrecizat că Prefectul Capitalei a anunţat, joi, că nu va institui stare de alertă în Sectorul 1.

Prefectura caută încă o soluție

Alin Stoica a declarat că se caută o soluţie pentru rezolvarea scandalului cu gunoaiele din sectorul 1. Întrebat care a fost reacţie primarului, prefectul a spus că aceasta ”nu a avut ce să spună”.

”În această dimineaţă, am primi documentaţia şi nota de constatare (de la Garda de Mediu – n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.

Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul.

În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1. Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic.

Sper ca în scurt timp, o oră, două, să vin către populaţie în general şi către locuitorii Sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie.

Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu”, a declarat prefectul, potrivit romaniatv.net.

Garda de Mediu a constatat că nu sunt depășite valorile limită pentru poluare

Iar comisarul-şef la Garda de Mediu Bucureşti, Viorel Tufeanu, a afirmat că probele prelevate în Sectorul 1 nu indică faptul că sunt depăşite valorile limită de poluare.

El a adăugat că vor fi finalizate controalele în cursul zilei de joi cu privire la situaţia din sector şi ulterior vor fi aplicate toate prevederile legale.

Întrebat despre soluţia pentru a rezolva chestiunea gunoaielor în Sectorul 1 despre care vorbea prefectul Capitalei Alin Stoica, Tufeanu a precizat că nu poate emite opinii în acest sens, însă în calitate de cetăţean îşi doreşte o rezolvare a problemei.

”Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită. Cu siguranţă instituţiile cu atribuţii în domeniu vor emite acte din care să rezulte răspunsuri la întrebările dumneavoastră şi ale cetăţenilor”, a afirmat Viorel Tufeanu, joi la sediul Prefecturii Capitalei.

Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea.