Gabriela Firea spune că primarul general nu a autorizat extinderea unui spital

Președintele PSD București, Gabriela Firea, l-a luat din nou cu asalt pe edilul șef al Capitalei. Într-o postare pe Facebook, Firea nu l-a menajat deloc pe primarul Nicușor Dan pentru blocajul din domeniul construcțiilor instituit în Capitală de primarul general Nicușor Dan.

Social-democrații acuză manipulările primarului și cer de urgență decizii.

”Blocajul investițiilor din Capitală afectează grav economia, dar și bucureștenii. Cea mai bună dovadă este faptul ca primarul general nu a autorizat extinderea unui spital, chiar dacă a fost amendat pentru asta. Antreprenorii și cetățenii au ajuns să-și caute dreptate în instanțe de judecată.

Zilele trecute, Curtea de Apel București a decis definitiv că primarul general a fost amendat în mod corect de către ISC pentru că a refuzat să autorizeze construcția unui spital. Această hotărâre confirmă abuzurile din ultimii trei ani și ar putea fi o gură de oxigen pentru toți investitorii blocați ilegal. Bucureștenii vor plăti, însă, prețul deciziilor greșite ale primăriei, din acești ani, prin care s-au blocat dezvoltarea și investițiile private în Capitală” a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Șefa social-democraților pe Capitală spune că a discutat subiectul la ședința organizației PSD București.

Firea a detaliat că au fost stabiliți pașii care trebuie parcurși pentru deblocarea Bucureștiului, împreună cu prefectul Capitalei, parlamentarii, consilierii generali social democrați și liderii organizațiilor de sector din București.

Proiecte ample sunt blocate de primăria Capitalei

Ea spune că actualul primar și anturajul său încearcă să inoculeze opiniei publice o idee falsă, aceea cum că blocarea sectorului construcțiilor în Capitală nu influențează economia este o manipulare. Efectele nu se simt imediat, ci în viitor și înseamnă alte probleme peste cele deja existente în oraș.

Liderul PSD a scris că decizia de a bloca investițiile din Capitală este de neînțeles. Asta pentru că în multe cazuri este în pericol finanțarea europeană.

Firea a exemplificat că modernizările Institutului Clinic Fundeni și a Institutului „Prof. dr. C.C. Iliescu”, în proiecte de peste 300 milioane de euro, sunt în pericol.

„Aici nu mai vorbim de rechini imobiliari închipuiți, ci de proiecte pentru oamenii aflați în suferință. Este un cost mult prea mare pe care-l plătesc acum bucureștenii din cauza unor decizii proaste și a lucrărilor dezorganizate. Nu uită nimeni, în special bucureștenii afectați, de lucrările la podul Grant care trebuiau începute vara, nu în toamna odată cu școlile și facultățile. Sau cum s-au pierdut 3 ani prețioși pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica.

Toate aceste lucruri merită spuse și discutate public, pentru ca cetățenii să poată înțelege campania de manipulare prin care primarul <<salvează Bucureștiul>>”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea, înainte de a fi succedată de Nicușor Dan, a ocupat funcția de Primar General al Bucureștiului între 2016 și 2020. Mandatul său a fost marcat de abordări diferite față de problemele capitalei comparativ cu succesorul ei, Nicușor Dan.

În timp ce Firea s-a concentrat pe proiecte ample, cum ar fi reabilitarea termică a blocurilor și extinderea rețelelor de transport, Nicușor Dan a criticat gestionarea finanțelor orașului și lipsa de transparență.

Disputa dintre cei doi a fost accentuată în campaniile electorale, unde fiecare a subliniat neajunsurile administrării celuilalt, punând accent pe viziuni diferite privind dezvoltarea Bucureștiului.