Mai precis, informațiile apărute recent în presă arată că Gabriela Firea l-a ales pe Ştefan Godei, unul dintre patronii azilelor din Voluntari, să facă parte din delegaţia care o însoţea la Madrid.

Dezvăluirea a fost făcută de Centrul de Investigații Media (CIM) și Buletin de București (BdB).

Gabriela Firea l-a ales pe Ştefan Godei să facă parte dintr-o delegaţie

Totuși, acesta nu a mers în deplasare. La momentul respectiv, invoca motive de sănătate. Amintim că Ştefan Godei a lucrat la Primăria Capitalei între 1 iulie 2016 şi 1 decembrie 2021.

Acesta a fost angajat la Primăria Capitalei la o săptămână după ce Firea a depus jurământul ca primar general.

La sfârşitul lunii octombrie 2018, în vremea când Gabriela Firea era primar al Capitalei, aceasta a emis o dispoziţie prin care stabilea componenţa delegaţiei ce urma să o însoţească într-o vizită oficială de şase zile în capitala Spaniei, Madrid.

Bugetul primăriei generale urma să suporte integral costurile cu avionul, hotelul, transportul şi diurna pentru zece persoane. Este vorba despre: primarul general Gabriela Firea, Tomniţa Michaela Florescu, viceprimar, Ligia Gheorghe (în prezent Enache) şi Radu Preda, consilieri personali al primarului Firea, Cătălina Guşavan, director general al Direcţiei Generale „Servicii Publice” din Primăria Capitalei, Simona Popa, directorul executiv al Direcţiei de Mediu, Manuela Dediu, directorul Direcţiei de Presă, Ciprian Codrin Prisecaru, referent la Direcţia Administrativă, Oana Micu, inspector de specialitate la Direcţia Relaţii Externe şi Protocol şi Ştefan Godei, şofer.

Au ieșit la iveală mai multe informații despre călătoria respectivă

Totodată, au ieșit la iveală mai multe informații despre călătoria respectivă. Un document arată că Primăria Capitalei a plătit 20.432,12 lei pentru bilete de avion, 29.446,96 de lei pentru cazarea delegaţiei la hotel, 1.760 de euro diurne şi 270 de lei asigurări medicale.

Manuela Dediu, membră a delegaţiei, care ocupă şi în prezent funcţia de şefă a Biroului de presă al Primăriei Capitalei, a precizat că Godei s-a aflat într-adevăr pe lista pentru Madrid.

A avut şi bilet de avion, luat pe banii municipalităţii. Totuși, cu două zile înaintea plecării, în 2 noiembrie, acesta ar fi dat o declaraţie prin care anunţa că renunţă să mai meargă în respectiva deplasare.

La momentul respectiv, a invocat „motive personale de ordin medical”. Acestea ar fi apărut în aceeaşi zi, 2 noiembrie, conform unui răspuns transmis pentru sursele menționate.

Frații Godei au fost plasați în arest la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a luat o decizie importantă în ziua de 1 noiembrie. Autoritatea a decis ca Ştefan Godei și Daniel Godei, fratele său să fie cercetați în arest la domiciliu.

A fost vizat și Andrei-Răzvan Ticu, șeful serviciului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Decizia Curții de Apel București este definitivă.