Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea critică decizia Guvernului de a finanța clinicile private. Ea este de părere că noul OUG este, de fapt, o nouă tentativă de privatizare a sănătății.

Totodată, Firea a mai adăugat că noua tactică a guvernului înseamnă, de fapt, „mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci!”. Fostul primar al Capitalei subliniază faptul că spitalele de stat vor avea mai puțini bani, iar asistența medicală gratuită va fi de o calitate mult mai proastă pentru toți cetățenii.

„Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Așa înțelege puterea #dedreapta să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private.

Astfel, rămân mai puțini bani la dispoziția spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistență medicală gratuită mai puțină și de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetățenilor – cei care nu-și permit coplata la clinicile private. Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătății!”, a scris Firea pe Facebook.

PSD merge la CCR

Senatoarea PSD a amintit că în urmă cu un an o astfel de încercare a fost oprită de Avocatul Poporului, însă acum Renate Weber a fost revocată din funcție, deci o nouă sesiare este imposibilă.

În acest context, Firea anunță că social democrații vor ataca la CCR legea, înainte de a fi promulgată.

„Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanța guvernului. În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate.

Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR. Vom ataca la Curtea Constituțională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare”, a mai scris Gabriela Firea.