Gabriela Firea amenință cu instanța după votul de la alegerile locale din Capitală în cazul în care Biroul Electoral Central nu rezolvă problema celor 10% din voturile exprimate care au fost anulate.

Aceasta punctează faptul că dacă PSD era la guvernare și imagini asemătătoare ar fi apărut public ar fi fost plină Piața Victoriei de protestatari.

„Avem în premieră 65.000 de voturi nule în Capitală. Aproape 10% din voturile exprimate. Să înţelegem că oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot? Pe urmă diferenţele majore între procesele verbale venite de la secţii şi cifrele care se găseau la AEP. 200-300 de voturi în plus pentru contracandidatul meu pe unele procese verbale.

Dacă nu se va întampla nimic la BEC, din respect pentru democraţie şi votul cetăţenilor, ne vom adresa mai departe şi vom face o plângere la parchet, astfel încât să aflăm ce s-a întâmplat. Dacă PSD era la guvernare ţi apăreau aceste imagini, toată Piaţa Victoriei era plină”, a afirmat Gabriela Firea la România TV.

De altfel, Gabriela Firea semnala acest lucru încă de sâmbătă pe pagina sa de Facebook. Aceasta preciza că va face tot posibilul pentru a apăra votul bucureștenilor și democrația.

„Pentru a-mi fi continuat activitatea şi proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte puţin raportat la cele aproape două milioane de bucureşteni cu drept de vot. Puteţi calcula, având 1.200 de secţii de votare, câte procese verbale trebuiau modificate, aşa cum s-a intervenit pe ele cu carioca sau pix mai gros, şi câte voturi exprimate pentru mine trebuiau trecute fără temei la nule. Sunt mii de astfel de voturi anulate la BEM. Nimeni nu mai vrea să le numere, totul se închide azi, s-a pus capac peste adevăr. Ce voi face in continuare? Voi încerca, după puterile mele, să apăr voturile cetăţenilor, adică esenţa democraţiei”, a scris Firea sâmbătă pe Facebook.