Anunțul a fost făcut chiar de candidatul Clotilde Armand. Într-o postare pe pagina personală de facebook, aceasta a anunțat că  Biroul Municipiului Bucureşti a respins cu 11 la 4 voturi contestațiile PSD împotriva ei: „de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”.

Totodată, aceasta a subliniat faptul că ”manipularea” a luat sfârșit, iar oficial, ea a fost desemnată primarul Sectorului 1.

„Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile și nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestațiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Știu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, scrie Clotilde Armand pe pagina personală de facebook.

Alegerile din sectorul 1 al Capitalei au fost controversate. PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public.

În acest context, Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.

Clotilde Armand, deranjată de imaginile făcute publice

În urmă cu câteva zile, Mihai Gâdea a prezentat reacția lui Clotilde Armandcu privire la imaginile în care mai multe persoane au pătruns în sala unde erau depozitați sacii cu buletinele de vot şi au sustras mai mulţi dintre aceștia, din Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

În reacția lui Clotilde Armand, se poate observa că nu persoanele din camera respectivă o deranjează, ci faptul că nu i s-a spus că există camere de supraveghere, lucru ce va porni probabil niște controverse foarte mari în viitorul apropiat.

”Nouă, USR-PLUS, ni s-a declarat că acea cameră de filmat din sală nu funcționează. Vrem ca organele de anchetă să aibă acces la înregistrarea completă a acestei camere. Vrem să știm cum au putut aceste imagini să ajungă la Antena 3”, a spus, supărată, Clotilde Armand.