Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a făcut o postare pe contul ei de Facebook dorind să tragă un semnal de alarmă. În rândurile pe care le-a scris, aceasta atrage atenția asupra situației critice cu care se confruntă bucureștenii de mai bine de o lună.

București, Capitala României, oraș european în care locuitorii nu beneficiază nici măcar de condițiile necesare traiului zilnic. În plin sezon rece, Capitala duce lipsă de căldură și de apă caldă.

Pe lângă această problemă, cetățenii stabiliți în București au un motiv în plus să fie nemulțumiți. Potrivit autorităților, în iarnă, prețul facturilor va crește considerabil, iar sumele pe care românii vor fi nevoiți să le scoată din portofel se vor dubla.

„Vestea și mai proastă pentru bucureșteni este că vor plăti dublu căldura în această iarnă.”

În postarea sa de pe Facebook, Gabriela Firea, a vorbit despre situația actuală prin care trec locuitorii Bucureștiului. Potrivit spuselor acesteia, cel mai rău este în Sectorul 6 al Capitalei.

„Situația Timișoarei rămasă fără apă caldă și căldură se întâmplă zilnic în București. În fiecare zi, de un an de zile, în Capitală sunt cartiere întregi lăsate să se descurce cu apa pe aragaz! Vestea și mai proastă pentru bucureșteni este că vor plăti dublu căldura în această iarnă. Prețul aprobat astăzi de ANRE majorează prețul gigacaloriei cu 86%, cu 152 de lei în plus pentru fiecare gigacalorie. Asta înseamnă facturi DUBLE față de iarna trecută.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„O picătură într-un pahar…”

Aceasta a scris câteva cuvinte și despre Nicușor Dan. Gabriela Firea a criticat atitudinea politicianului față de situația actuală, amintind prietenilor ei de pe Facebook despre promisiunile pe care le-a făcut acesta în trecut.

„Și ce face Nicușor Dan în tot acest timp? Își pregătește bilanțul la un an de mandat și-i anunță pe oameni că va fi mai bine de la 1 noiembrie pentru că s-au făcut reparații. 15 kilometri din peste 1.000 km de rețea primară. O picătură într-un pahar… Aproape jumătate din ce am reparat noi anul trecut. Nicușor Dan nu se mai asociază demult cu vestitul slogan mincinos de campanie, când apa caldă venea de a doua zi după ce va fi ales, nu-l mai recunoaște. Nimeni și nimic nu-l deranjează, iar promisiunea căldurii s-a mutat în discurs pe anul viitor.”, a spus Gabriela Firea pe Facebook.