Gabriela Firea a anunțat că are COVID. Ea a explicat, pe pagina sa de Facebook, că acesta este și motivul pentru care va lipsi motivat de la dezbaterea și votul de azi, din Parlament asupra programului guvernamental și listei miniștrilor premierului desemnat Dacian Cioloș.

„Deși chiar azi împlinesc trei săptămâni de la cea de-a 3-a doză de vaccin, în urma unui test am aflat că sunt pozitivă. Forma este una ușoară și așa sper să rămână. Toți din casă suntem vaccinați cu 3 doze : soțul, mama, apropiații dar acum suntem pozitivi.

Știam că vaccinul nu ne protejează de o posibilă contaminare dar ne-am dorit să imunizăm organismul pentru a se apăra mai eficient de boala. Ceea ce se întâmplă deja”, a scris liderul PSD.

Firea militează pentru respectarea opiniei și alegerii fiecărei persoane

Chiar dacă a susținut că nu este în măsură să dau sfaturi, recomandări, îndemnuri, Firea a subliniat că militează pentru respectarea opiniei și alegerii fiecărei persoane.

„Și sunt împotriva constrângerilor abuzive.Vă rog doar să vă gândiți, să vă sfătuiți cu cei în care aveți încredere, să citiți și să luați cea mai corectă decizie în această perioadă grea. În fața bolii, toți suntem egali. Exact ca în fața lui Dumnezeu. De-a lungul timpurilor, Dumnezeu este cel care a îngăduit descoperirea, de către lumea științifică, a numeroase tratamente care au eradicat boli mortale. Deci, reflectați…”, a comentat senatorul PSD.

Fostul primar al Capitei are încredere totală în medici

Fostul primar al Capitalei a ținut să-i mulțumească lui Dumnezeu că este bine, că situația sa medicală este sub control. Firea a ținut să accentueze faptul că întotdeauna a avut încredere în medicină.

„Am trecut, așa cum știți, printr-o boală rară, extrem de grea. Medici minunați din România, cu har și credință în Dumnezeu, m-au salvat. Ei înșiși aveau icoane cu Iisus Hristos și Maica Domnului în cabinete. M-am lăsat pe mâna lor și s-a dovedit că am luat decizia cea mai bună. M-au renăscut”, a mai spus Firea.

Aceasta a ținut să arate că, dacă ar fi fost în Parlament astăzi, ar fi arătat că s-a compromis aproape toată munca, pentru două luni de vară în care nimeni, dar nimeni dintre cei care aveau puterea deciziei nu a pregătit valul 4. Se știa că vine.

Ce ar fi spus de la tribuna Parlamentului

„Peste tot în lume s-au luat măsuri, s-au făcut stocuri de medicamente – și pentru spitale, pentru formele severe, și pentru farmacii, accesibile bolnavilor cu forme ușoare și medii -, s-au dotat secțiile ATI, s-au făcut campanii de explicare a vaccinării, a fost o muncă de echipă : guvernanți-cetățeni, care acum dă roade. Puține îmbolnăviri, puține cazuri grave.

Noi suntem din nou fruntași în topurile negative, pentru că am avut a vară de inconștiență politică și administrativă!

La noi se dă mereu vina pe cetățeni. Doar ei sunt vinovați, că nu respectă “reguli”. Cei mari și tari sunt neprihăniți. Așa cred ei!

Istoria le va dovedi contrariul!

Azi, din păcate, toți cei care au fost timp de 2 ani la putere merită o bilă neagră”, a punctat Firea.