Nicușor Dan nu s-a vaccinat împotriva COVID. Primarul Capitalei a explicat de ce amână să facă acest pas. Edilul Bucureștiului a ținut să ofere, din nou, detalii legate de motivul pentru care nu se vaccinează. În urmă cu ceva vreme el a mai vorbit pe acest subiect.

Nicușor Dan a fost întrebat dacă s-a vaccinat. Răspunsul a fost categoric: Nu. Primarul Bucureștiului a ținut, însă, să precizeze că are de gând să facă acest lucru.

”Încă nu, am intenția să o fac. După cum știți, am avut coronavirus, după coronavirus trebuie să fac niște analize și după aceea mă voi vaccina”, a spus primarul general al Capitalei. Despre momentul în care va face pasul decisiv, Nicușor Dan a spus că așteaptă să-și facă analizele după infecția cu COVID.

”Imediat după ce fac acele analize. În primul rând pentru că nu a fost o chestiune atât de mult în spate infectarea mea și nu am avut timp să mă duc să fac analizele astea”.

Ce părere are Nicușor Dan despre vaccinul anti-COVID

Rugat să-și dea cu părerea despre vaccinarea anti-COVID, Nicușor Dan a evitat să-și expună punctul de vedere.

”Există o opinie științifică absolut certă, care spune că vaccinul reduce substanțial rsicul de îmbolnăvire gravă. Deci asta este indiscutabil și atunci, pentru tine și pentru semenii tăi, trebuie să faci asta”, a mai spus Nicușor Dan.

COVID continuă să facă ravagii în România. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.950 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 512 decese dintre care 4 anterioare. Incidenţa cazurilor de Covid în Capitală a scăzut miecuri la 15,93 la mie. Ultima dată când incidenţa a fost mai mică de 16 la mie a fost în 15 octombrie, când a foat înregistrată o incidenţă de 15,83 la mia de locuitori. Potrivit DSP Bucureşti, miercuri incidenţa a fost de 15,93 la mie, în scădere faţă de marţi, când a fost de 16,13 la mie.