Prognoza meteo marți

Vremea va fi predominant închisă și se va răci față de intervalul precedent, mai accentuat în regiunile sudice, estice și centrale. Va ploua în vestul, sud-vestul și centrul țării, în zona montană și pe arii mult mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă, izolat vor fi posibile descărcări electrice, iar punctiform cu precădere la munte și în Transilvania, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în zonele de munte, precum și în sudul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade.

În București, vremea va fi predominant închisă și se va răci semnificativ față de intervalul precedent. Trecător, vor fi posibile ploi slabe, îndeosebi pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo miercuri

Vremea va fi în general închisă, dar și rece pentru această dată, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Temporar va mai ploua slab, pe arii restrânse în jumătatea de vest a țării și izolat în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, Dobrogea și nord-vestul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade, mai scăzute spre 0…2 grade în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă. Noaptea, izolat, se va semnala ceață.

În București, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, exceptând noaptea când va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…10 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo joi

Vremea va fi în continuare rece, iar cerul mai mult noros în cea mai mare parte a țării. Temporar va ploua, local în regiunile nord-vestice și doar izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, în sudul Banatului, în nordul Moldovei și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade. Pe suprafețe mici, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Prognoza meteo vineri

Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa tot sub mediile multianuale specifice datei în toate regiunile. Cerul va fi mai mult noros, însă ploi slabe se vor semnala cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în vestul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, mai coborâte în depresiuni. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi în continuare rece, cu o maximă termică de 16…17 grade și o minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla în general moderat.

Sursă foto: Dreamstime