Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) vine cu precizări de ultimă oră. Potrivit meteorologilor, după vremea plăcută din weekend, cu temperaturi neobişnuit de ridicate, frigul se întoarce în forță. Astfel, răcirea începe de luni, 27 septembrie, în estul ţării, iar de marţi, temperaturile scăzute pun stăpânire pe întreaga țară.

Potrivit celei mai recent prognoze publicate de ANM, luni,  vremea se va menţine caldă pentru această dată în vestul, sudul şi centrul ţării, dar se va răci în est. Cerul, variabil, va avea înnorări în regiunile estice şi sudice, iar noaptea şi în cele vestice.

Totodată, meteoroogii mai anunță că local în vest şi sud-vest vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice, iar în restul teritoriului doar pe alocuri va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 16…18 grade în Moldova şi 28 de grade în Banat şi sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 16 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Și în Capitală vine frigul în curând. Potrivit ANM, în cursul zilei de luni, în București cerul va fi temporar noros, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea, de ploaie, în timp ce vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, spun meteorologii.

Vremea se schimbă radical de marți. Ce fenomene meteorologice lovesc România

De marți însă, vremea se schimbă. Temperaturile scad, iar frigul acaparează toată țara. ANm anunță că pe 28 septembrie cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local, mai ales în zonele montane, în rest.

În ceea ce privește ploile, meteorologii precizează că acestea vor avea şi caracter de aversă şi, izolat, se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, trecător, asociat ploilor. Temperaturile maxime în schimb se vor încadra între 13…14 grade în Moldova şi 23…24 de grade, local, în jumătatea de vest a ţării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 14 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În București, răirea vremi se resimte marți. Cerul va fi mai mult noros, vor fi condiţii de ploaie, iar vântul va sufla în general moderat. Meteorologii anunță că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.