Dubai combate canicula cu ploaie artificială! Investiția totală a Emiratelor Arabe Unite – EAU în proiecte de ploaie este de 15 milioane de dolari, parte a programului țării de a ”asigura securitatea apei”.

Ambasadorul EAU în Marea Britanie a efectuat încă din luna mai o vizită la universitate, unde i s-au arătat demonstrații ale noii tehnologii.

Dubai combate canicula cu ploaie artificială! Au ajuns să manipuleze vremea

Temperaturile extrem de ridicate din Dubai au făcut autoritățile să apeleze la soluții extreme.

Astfel, Guvernul a decis să preia controlul asupra vremii și să provoace ploaia în mod artificial, după ce s-au înregistrat chiar și 50 de grade Celsius.

Practic, specialiștii guvernului manipulează vremea folosindu-se de drone.

Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Reading din Marea Britanie, oamenii de știință au creat furtunile folosind drone, care au lovit norii cu electricitate, creând picături mari de ploaie.

Este esențial să se producă picături mari de ploaie, pentru că cele mici adesea se evaporă înainte să ajungă la nivelul solului, conform CBS News.

Tehnologia este în dezvoltare

Meteorologii au făcut publice în această săptămână înregistrări video care arată o astfel de ploaie în Ras al Khaimah și în alte câteva regiuni.

Mansoor Abulhoul, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Marea Britanie, a făcut o vizită la Universitatea din Reading în luna mai, unde i s-au arătat demonstrații ale noii tehnologii.

Ambasadorul a declarat că această tehnologie este în dezvoltare, dar că într-o zi poate ajunge să fie o procedură de bază în zone precum Emiratele Arabe Unite.

Profesorul și meteorologul Maarten Ambaum de la Universitatea din Reading a avertizat că pânza freatică scade drastic în Emiratele Arabe Unite și că aceasta ar putea fi o soluție.

”Capacitatea noastră de a manipula vremea este slabă”

„Desigur, capacitatea noastră de a manipula vremea este slabă în comparație cu forțele naturii”, a declarat vicecancelarul universității, Robert Van de Noort, în timpul vizitei.

”Suntem conștienți de faptul că noi, ca universitate, avem un rol important de jucat, lucrând cu parteneri globali pentru a înțelege și a ajuta la prevenirea celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice”.

În 2017, cercetătorilor de la universitate li s-au acordat 1,5 milioane de dolari, ca finanțare pentru ceea ce numesc ”Rain Enhancement Science”, cunoscută și sub numele de furtuni provocate de om.

Investiția totală a Emiratelor Arabe Unite în proiecte de ploaie este de 15 milioane de dolari, parte a programului țării de a ”asigura securitatea apei”.

Sursa foto: Dreamstime.