Frații Dedeman dau un mega tun! Una dintre investiții s-a dublat în câteva săptămâni

În urmă cu câteva săptămâni, Dragoș și Adrian Pavăl, cunoscut și sub numele de ”frații Dedeman”, achiziționau 5% din Simtel Team, companie de inginerie. Inițial, investiția valora 4,6 milioane de lei.

Având în vedere că joi companie de inginerie a intrat la tranzacționare la Bursa de Valori București, investiția a ajuns la aproape 8,1 milioane de lei, arată calculele zf.ro. Sursa anterior menționată arată că investiția fraților Pavăl la Simtel are deja un randament de 80%.

Cifra de afaceri a Simtel Team

Compania Simtel Team a înregistrat în 2020 afaceri de 42 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei. Sursa anterior citată spune că din cifra totală de afaceri din 2020, 69% au reprezentat veniturile provenite din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% au reprezentat venituri din proiectele de telecomunicații și 2% din proiectele în domeniul automatizării industriale.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău.

Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.