Lovitură majoră dată de Pavăl Holding. Acesta este vehiculul de investiţii financiare deținut de Adrian şi Dragoş Pavăl. Cei doi sunt cunoscuți drept frații Dedeman, ei fiind fondatori şi acţionari ai cunoscutei companii. Adrian și Dragoș Pavăl au cumpărat 5,3% din transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services pentru 31 mil. lei.

Tranzacția a fost făcută între ei și cei 14 acţionari persoane fizice ai TTS, adică cei care în urma ofertei de vânzare de acţiuni de 288 milioane de lei, au vândut 15 milioane de acţiuni, adică jumătate din companie.

Cum investitorii instituţionali au avut alocate 12 milioane de acţiuni în ofertă, rezultă că fraţii Pavăl, prin achiziţia a 1,6 milioane de acţiuni, au subscris 13,3%, potrivit calculelor realizate de ZF din raportul TTS publicat la bursa de la Bucureşti.

Altă achiziție făcută de frații Dedeman

În urmă cu câteva zile, frații Dedeman au achiziționat 5% din acțiunile unei alte companii românești. Este vorba de Simtel Team. Această compania a atras în luna mai a acestui an 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti. Acțiunile Simtel vor intra la tranzacționare pe piaţa AeRO în următoarea perioadă.

„Suntem bucuroşi că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acţionar semnificativ înaintea listării Simtel pe piaţa AeRO şi le mulţumim lui Dragoş şi Adrian Pavăl pentru încrederea acordată. În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România. Această tranzacţie este o veste de bun augur pentru toţi acţionarii noştri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanţi clienţi în structura noastră de acţionariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă şi cu un potenţial bun de creştere,” spune Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.