Frații Dedeman vor să dea o nouă lovitură! Ce vor să achiziționeze de această dată

Cei doi frați doresc să achiziționeze complexul de birouri Dacia One, amplasat în centrul Capitalei. Surse multiple din piața imobiliară au declarat pentru profit.ro că dezvoltatorul belgian Atenor a cumpărat imobilul istoric Casa Cesianu în luna iulie 2016. Pe lângă aceasta a fost cumpărată și fosta clădire a Teatrului Coloniei Sovietice și un teren adiacent pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri.

Casa Cesianu a fost dată spre închiriere casei de avocatură Noerr, iar pe terenul adiacent urmează să fie recepționată o clădire de birouri moderne. Aici, divizia de IT a ING Bank România își va muta cei peste o mie de angajați printr-un contract de închiriere pentru 10 ani, notează sursa anterior menționată.

Tranzacționare de circa 50 de milioane de euro

Clădirea pe care frații Dedeman doresc să o achiziționeze are o suprafață închiriabilă totală de 15.950 de metri pătrați de birouri și 350 de metri pătrați de retail. Sursa anterior citată notează că tranzacționarea se va face la un preț de 50 de milioane de euro. Prețul este echivalent cu un randament investițional de 6%, un record al ultimilor 14 ani.

Dezvoltatorul belgian Atenor a anunțat că lucrările de construcție la Dacia One ar trebuie terminate în al treilea trimestru al anului 2021. Întreg complexul va fi închiriat în totalitate.

Reprezentanții companiei au mai precizat că negocierile pentru vânzarea imobilului sunt în curs și că nu se poate spune exact dacă tranzacționarea se va finaliza anul acesta.

Dedeman este cel mai mare retailer local de bricolaj, însă cei doi antreprenori au decis să își diversifice investițiile. Aceștia au direcționat cele mai mari sume către sectorul imobiliar. Pe lângă sectorul imobiliar, frații Dedeman au investit și în construcții, industrie, viticultura, restructurare companii, piața colectării de deșeuri, panouri fluviale și transport fluvial.