Franța se cutremură! După Renault, și Citroen este tras la răspundere de justiția de la Paris în scandalul Dieselgate.

Marii producători auto trebuie să facă acum față acuzației de înșelare a consumatorilor, cu privire la emisiile de carbon emise de autoturisme.

Dincolo de costurile de imagine, producătorii auto riscă uriașe pagube financiare, în urma despăgubirilor pe care ar putea fi obligate de justiție să le plătească.

Pentru exemplificare, scandalul a costat grupul Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de euro.

Franța se cutremură! Citroen intră în hora Dieselgate

Producătorul auto Stellantis a anunţat joi că subsidiara sa franceză, Citroen, a fost pusă sub acuzare de autorităţile judiciare franceze pentru înşelarea consumatorilor, în urma scandalului emisiilor (Dieselgate), transmite Reuters.

Citroen va trebui să constituie un depozit de opt milioane de euro şi să ofere o garanţie bancară de 25 de milioane de euro, pentru eventuale prejudicii, se arată în comunicatul Stellantis.

Şi producătorul auto Renault a anunţat marţi că a fost pus sub acuzare de autorităţile judiciare franceze pentru înşelătorie, în cadrul unei investigaţii demarate în luna ianuarie 2017 cu privire la versiunile mai vechi de autovehicule de tip diesel.

Grupul francez care deține compania Citroen regrupează 14 mărci de automobile

Câţiva producători auto din Europa sunt verificaţi de autorităţi, după izbucnirea scandalului emisiilor (Dieselgate) în 2015. Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Acest scandal, care a declanşat acţiuni în justiţie în numeroase ţări, a costat grupul Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de euro, în principal în SUA, unde grupul german s-a recunoscut vinovat de fraudă în 2017.

Stellantis, al patrulea producător auto global, regrupează 14 mărci de automobile, printre care Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler, Opel, Jeep, Ram şi Maserati, şi a fost înfiinţat în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi PSA.