Fabrica, unde vor fi create 300 de locuri de muncă, va fi în interiorul complexului Rouge din Dearborn, Michigan, unde Ford produce vehicule de 92 de ani, conform agerpres.ro

Cea mai avansată facilitate a Ford pe plan global

Fabrica respectivă va fi „cea mai avansată facilitate pe care o avem pe plan global”, transmite Gary Johnson, director în cadrul Ford.

Fabrica urmează să fie finalizată în vara anului viitor şi aici va fi produsă camioneta F-150 restilizată, care concurează cu modelul Ram al Fiat Chrysler şi cu modelul Chevrolet Silverado al General Motors.

Camionul electric Ford va fi comercializat din 2022 şi va fi cel mai rapid şi cel mai puternic model produs vreodată, susţine compania.

F-150 este cel mai bine vândut vehicul al Ford şi va avea două versiuni, hibridă şi electrică. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Schimbare la vârful Ford

Jim Farley, directorul general responsabil cu operaţiunile auto de la Ford conduce producătorul auto american din 1 octombrie, după pensionarea fostului director general, Jim Hackett.

Compania s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii ani şi este în mijlocul unui plan de restructurare de 11 miliarde de dolari, care implică şi lansarea a 12 modele de automobile electrice şi hibride, până în 2022.

În funcţia de director general responsabil cu operaţiunile auto, Jim Farley, în vârstă de 58 de ani, a condus operaţiunile companiei pe pieţele globale şi dezvoltarea produselor. El a fost responsabil cu revizuirea camionetei F-150, cu noul SUV Broncoşi cu SUV-ul electric Mustang Mach-E.

Farley a fost angajat de la Toyota în 2007 de directorul Ford din acea perioadă, Alan Mulally, pentru a conduce operaţiunile de marketing ale producătorului auto american.

Hackett, în vârstă de 65 de ani, care a condus transformarea companiei din 2017, va rămâne consilier al lui Farley până în martie 2021, transmit AP şi Bloomberg.

Preşedintele producătorului auto american, Bill Ford, strănepotul celui care a înfiinţat compania, Henry Ford, l-a lăudat pe Hackett pentru eforturile de modernizare şi reducere a birocraţiei.