Concret, este vorba despre tronsonul Târgu Mureș și Câmpia Turzii, parte a autostrăzii Transilvania. Aproape 18 kilometri dintre Iernut și Chețani vor fi dați în folosință. Mai mult decât atât, va fi dat în funcțiune și nodul rutier Chețani.

La Chețani constructorul practic abandonase lucrarea, iar în urmă cu câteva luni părea aproape imposibilă finalizarea lui cât să permită deschiderea traficului pe tronsonul ce urma să fie gata.

Tronsonul trebuia să fie gata în acest an însă a apărut o problemă la nodul rutier de la Chețani. Ulterior, acesta a fost abandonat de către constructor și în prima parte a anului în curs a fost considerat o cauză pierdută.

În acest context, conducerea CNAIR a reușit să negocieze cu constructorul și subcontractorii de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii pentru finalizarea nodului Chețani, astfel încât acum va putea fi deschisă circulația pe următorul lot.

Informații despre autostradă

Lot 2 Iernut – Chețani – km 3+600 – km – km 21+500

Lungime: 17,9 km
Constructor: asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMANIA SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL
Valoare contract: 438 mil lei
Ordin de începere: mai 2016
Termen de finalizare (inițial): 16 luni
Deschidere preconizată: septembrie 2020
Stadiu (septembrie 2020): 98%

Lot 3 Chețani-Câmpia Turzii – km 21+500 – km 37+191

Lungime: 15,7km
Constructor : S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. – S.C. TOTAL ROAD S.R.L
Valoare contract: 280 mil lei
Ordin de începere : mai 2016
Termen de finalizare (inițial): 16 luni
Finalizare estimată: 2021-2022
Stadiu (septembrie 2020): 38%

CNAIR a mai semnat și pentru ultimele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Pitești

CNAIR a semnat miercuri contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 din Drumul Expres Craiova – Piteşti, cu ofertantul declarat câştigător Asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L

Pentru Tronsonul 3 valoarea contractului este de 670.717.330,94 lei fără TVA. Traseul are o lungime de 31,75 km. Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Drum Expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 3, între localităţile Slatina şi Coloneşti.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea