Aproximativ 50 de pasageri ai trenului IR 1645 Bucureşti – Târgu Mureş au fost evacuaţi, vineri seară, după ce la locomotivă a izbucnit un incendiu, în timp ce garnitura se afla în Gara Mică din Târgu Mureş. Incendiul a fost stins de pompieri.

Incendiul a produs un fum dens

Aproximativ 50 de călători au fost evacuaţi din tren, conform news.ro

Incendiul, care a produs un fum dens, a fost lichidat de pompierii de la Detaşamentul Târgu Mureş.

Traficul feroviar nu a fost afectat, precizează ISU Mureş.

CFR întâmpină probleme pe următoarea rută

Zeci de trenuri au acumulat întârzieri cuprinse între 70 și 250 de minute după ce între București și Ploiești linia de contact a fost ruptă de copacii prăbușiți pe calea ferată, copaci tăiați de o firmă care desfășura lucrări de defrișare în zonă.

Incidentul s-a întâmplat în jurul orei 17.00, circulația s-a reluat parțial după 19.30 și total după 21.15. Au fost afectate și trenuri de lung parcurs precum București – Suceava sau București – Budapesta.

Trenul Regio 3007 București – Brașov a acumulat 250 de minute întârziere, iar Regio 5007 București – Buzău, aproximativ 200 de minute. Trenul IR București – Suceava a acumulat 230 de minute, iar pasagerii din trenul IR 472 București – Budapesta au fost mai norocoși, întârzierea fiind de 70 de minute. IR 1741 București – Satu Mare a acumulat 100 de minute întârziere.

Trebuie menționat că mai multe trenuri au plecat și cu întârziere din Gara de Nord, unele chiar și cu 90 de minute.