Totuși, liderii USR nu au fost de acord cu propunerea lui Cîţu. Astfel, au insistat ca subiectul să fie abandonat pentru moment şi să fie discutate alte subiecte ce țin de de refacerea coaliţiei. În caz contrar, există riscul ca negocierile să fie blocate din primă fază, conform informațiilor transmise de news.ro

În urma propunerii respective, Florin Cîţu le-a spus celor de la USR că PNL nu va fi de acord ca foştii miniştri USR care au votat moţiunea de cenzură să se mai întoarcă în guvern, dacă nu îl vor accepta ca premier.

O primă rundă de discuții între PNL și USR

Amintim că PNL şi USR au avut miercuri, 3 noiembrie, o primă rundă de discuţii despre la posibilitatea refacerii coaliţiei de guvernare. La finalul întâlnirii, Florin Cîţu a menționat faptul că au fost discuţii ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că au fost vehiculate nume de persoane.

La rândul său, Dacian Cioloş a spus că le-a transmis celor de la PNL să se decidă cu cine vor să guverneze, cu USR sau PSD, şi că până cel târziu mâine să vină cu un răspuns.

Care este condiția lui Dacian Cioloş?

Înainte de aceste discuţii, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a stat de vorbă cu jurnaliştii, pentru a explica condiţiile pe care le va impune formaţiunea sa pentru a reveni la Palatul Victoria, alături de PNL şi UDMR.

Dacian Cioloş spune că ar trebui stabilit cât mai rapid un calendar de măsuri pentru a rezolva situaţii de criză, dar şi pentru implementarea reformelor.

Pe de altă parte, USR este gata să susţină în Parlament, în procedură de urgenţă, orice iniţiativă legislativă care să aducă soluţii pentru situaţiile de criză din domeniile sănătăţii şi energiei.

„USR e gata, în zilele următoare, să susţină în Parlament orice iniţiativă legislativă, în procedură de urgenţă, care să vină cu soluţii la rezolvarea situaţiei de criză din domeniul sănătăţii şi din energie. Ştim că avem un Guvern interimar care nu poate emite ordonanţe, dar pot fi promovate proiecte legislative şi noi suntem gata să le susţinem, tocmai pentru ca, în paralel, să putem negocia refacerea coaliţiei”, a declarat, miercuri, Dacian Cioloş, aflat la Palatul Parlamentului.

Cioloş a subliniat totuşi că totul depinde de liberali şi că aşteaptă decizia acestora. „PNL trebuie să-și dorească asta ca să începem discuții serioase”, a spus liderul USR.