PNL şi USR se întâlnesc miercuri, 3 noiembrie, pentru a negocia o eventuală refacere a coaliţiei de guvernare.

Se reface coaliţia de guvernare? Ce îşi doreşte Dacian Cioloş

Înainte de aceste discuţii, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a stat de vorbă cu jurnaliştii, pentru a explica condiţiile pe care le va impune formaţiunea sa pentru a reveni la Palatul Victoria, alături de PNL şi UDMR.

Dacian Cioloş spune că ar trebui stabilit cât mai rapid un calendar de măsuri pentru a rezolva situaţii de criză, dar şi pentru implementarea reformelor.

Pe de altă parte, USR este gata să susţină în Parlament, în procedură de urgenţă, orice iniţiativă legislativă care să aducă soluţii pentru situaţiile de criză din domeniile sănătăţii şi energiei.

“USR e gata, în zilele următoare, să susţină în Parlament orice iniţiativă legislativă, în procedură de urgenţă, care să vină cu soluţii la rezolvarea situaţiei de criză din domeniul sănătăţii şi din energie.

Ştim că avem un Guvern interimar care nu poate emite ordonanţe, dar pot fi promovate proiecte legislative şi noi suntem gata să le susţinem, tocmai pentru ca, în paralel, să putem negocia refacerea coaliţiei”, a declarat, miercuri, Dacian Cioloş, aflat la Palatul Parlamentului.

Cioloş a subliniat totuşi că totul depinde de liberali şi că aşteaptă decizia acestora.

“PNL trebuie să-și dorească asta ca să începem discuții serioase”, a spus liderul USR.

Cîţu: Ne vedem cu colegii de la USR (…) Este, clar, un pas important făcut din partea noastră

Înainte de aceste declaraţii, şi Florin Cîţu, preşedintele PNL, a ieşit în faţa presei pentru a vorbi despre negocierile de astăzi cu cei din USR.

“Am flexibilizat mandatul, acum, negociem cu toate forțele democratice din Parlamentul României. Acum ne vedem cu colegii de la USR și vedem, după discuții, cum mergem mai departe. (…)

Mergem acolo să discutăm principii, să vedem ce au de spus și colegii noștri. Este, clar, un pas important făcut din partea noastră. Sunt câteva lucruri, avem, în primul rând, un program de guvernare foarte important. PNRR este, deja, negociat, lucrurile sunt pe masă”, a declarat liderul liberalilor.

Întrebat de către jurnalişti dacă va accepta nume de miniştri care au fost deja demişi de către el, referindu-se probabil la cazurile celebre Vlad Voiculescu sau Stelian Ion, preşedintele PNL a replicat: “Mergem să discutăm. O să vedem concluziile după ce discutăm”.

“Avem voturile necesare pentru a trece acest Guvern. De aceea, mergem să discutăm cu colegii noștri”, a mai precizat Florin Cîţu.