Deputatul Violeta Alexandru a anunţat public că intenționează să demisioneze din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. Potrivit spuselor sale, planifică să devină parlamentar neafiliat, „un om liber”. Aceasta este cel de-al 16-lea parlamentar care demisionează din grupurile parlamentare ale PNL.

„Am luat decizia să mă alătur colegilor mei, despre care deja ştiţi că s-au dezafiliat, şi să rămân alături de ei un om liber, asumat, un om care spune lucrurilor pe nume”, a spus Violeta Alexandru.

Critici la adresa PNL

Violeta Alexandru a criticat comportamentul PNL față de alegători. Ea a explicat că liberalii nu au mers la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier. Cuvântul prin care deputatul etichetează situaţia actuală din PNL este „haos”. Totodată, aceasta îl acuză pe Florin Cîțu că este „cauza problemelor pe care PNL le are în acest moment.”

„Mi se pare incredibil că PNL nu merge cu o propunere de candidat de premier la Cotroceni. Aşa ceva mi se pare o palmă pentru toţi alegătorii noştri care ne-au votat în decembrie anul trecut, mi se pare de neacceptat că ne ducem să stăm jos să discutăm cu PSD pe care l-am hulit atâţia ani, în frunte cu cel care acum este preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi care şi-a făcut o întreagă campanie împotriva PSD şi acum se face că nu-şi mai aduce aminte ceea ce a spus public şi ceea ce ne-a spus nouă, colegilor noştri din PNL”, a menționat Violeta Alexandru.

Coaliția cu USR și UDMR

Deputatul a afirmat că a pledat pentru refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR, considerând că este singura soluție „pentru a guverna corect România”.

„Soluţia pentru a guverna corect România este la îndemâna noastră şi aceea este refacerea coaliţiei cu USR PLUS şi UDMR”, a afirmat Violeta Alexandru.

Potrivit spuselor sale, senatorii şi deputaţii liberali, ce au părăsit grupurile parlamentare şi au devenit neafiliaţi, se vor poziţiona pe fiecare proiect venit de la Guvern, potrivit agerpres.ro. Cu toate acestea, respectivii politicieni nu au primit niciun semnal de integrare în activitatea desfăşurată de PNL.