Nou atac din partea PSD la adresa premierului Florin Cîţu!

“Totul pentru Congrese, nimic pentru români!”

Marcel Ciolacu spune că Florin Cîţu a refuzat scăderea TVA, propusă de furnizorii de utilităţi din România, în contextul unei ierni ce se anunţă deosebit de grea pentru consumatorii români.

“Totul pentru Congrese, nimic pentru români!”, scrie Ciolacu într-un mesaj postat, marţi, pe pagina sa de Facebook. El îl acuză pe Cîţu că a refuzat scăderea TVA, în schimb a alocat bani pentru primarii PNL care trebuie să-l voteze la Congres.

Marcel Ciolacu aminteşte şi de Legea consumatorului vulnerabil, pe care coaliţia de guvernare o amână la nesfârşit, însă ar putea fi votată chiar miercuri, în prima şedinţă a actualei sesiuni.

Postarea integrală a lui Marcel Ciolacu

“Totul pentru Congrese, nimic pentru români!

Premierul Cîțu a refuzat scăderea TVA-ului, propusă chiar de furnizorii de utilități. În schimb, a alocat bani pentru ca primarii PNL să-l voteze pe #el la Congres!

Coaliția a amânat la nesfârșit dezbaterile Legii consumatorului vulnerabil, în schimb a convocat sesiune extraordinară pentru funcțiile lor de la TVR și RRA.

Nici măcar astăzi, când românii sunt asaltați de facturi aberante la gaze și energie, Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR nu a făcut nimic concret: ZERO #soluții pentru a proteja populația!

PSD a depus deja amendamentele la Legea consumatorului vulnerabil, pentru ca românii cu venituri mici să fie sprijiniți concret și substanțial, iar legea să se aplice de la 1 octombrie. Chiar mâine, în prima ședință a actualei sesiuni, această lege poate fi dezbătută și votată. Și aplicată de îndată, nu la Paștele cailor când vrea Florin Cîțu!”, este mesajul postat de Marcel Ciolacu, marţi, pe pagina sa de socializare.

Cîţu: Am văzut că sunt tot felul de curajoşi care apar în spaţiul public, din toate partidele politice, cu soluţii

Tot marţi, la sediul Guvernului, premierul Florin Cîţu a declarat că “tot felul de curajoşi” de la toate partidele vin cu soluţii în ceea ce priveşte legea consumatorului vulnerabil, însă niciun lider politic nu a propus sesiune extraordinară pentru adoptarea mai rapidă a acestui act normativ.

“Avem legea consumatorului vulnerabil şi aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Este o lege de prin 2012 care a tot fost împinsă şi niciun Guvern până la acest Guvern nu a avut curajul să-şi asume această lege. Astăzi am văzut că sunt tot felul de curajoşi care apar în spaţiul public, din toate partidele politice, cu soluţii.

Această lege este din 2012 pregătită şi nu a fost până în acest moment luată în calcul. În primăvară am adoptat această lege. Ministerul Muncii a propus-o în Guvern şi am aprobat această lege – Ministerul Energiei – şi ea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre preţurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun preşedinte de Camera Deputaţilor sau Senat, nimeni, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege.

A trebuit să vin tot eu să spun că vom trimite amendamente de la Ministerul Muncii şi Ministerul Energiei pentru a completa legea şi să o adoptăm mai devreme. Este foarte multă discuţie în spaţiul public, dar nimeni nu vrea şi atunci ne asumăm noi acest lucru”, a declarat Cîţu la Guvern.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei