Florin Cîţu nu se teme de moţiunea de cenzură!

Premierul spune că Partidul Naţional Liberal va continua să guverneze şi în perioadă următoare, chiar şi fără susţinerea altor partide. PNL a avut un “Guvern cu 20% în Parlament”, anul trecut, a reamintit Cîţu, invitat joi seara la Televiziunea Română.

“Am mai participat la un guvern tehnocrat în 2016. A fost dezastru”

Premierul elimină din start posibilitatea unui nou guvern tehnocrat în România. El spune că acest lucru s-a întâmpla în 2016, însă “a fost dezastru”. PNL va rămâne în mod sigur la guvernare până în 2024 şi va deţine funcţia de premier, a subliniat Cîţu.

“Am mai participat la un guvern tehnocrat în 2016. A fost dezastru. A fost un guvern tehnocrat condus de PSD cu cei de la USR. Asta a fost în 2016. Nu vom face aşa ceva niciodată.

PNL nu se lasă îngenunchiat de nimeni. PNL a fost votat de români să conducă în perioada următoare, va da premierul şi mergem mai departe. Văd pe cei de la USR împreună cu PSD şi AUR. Nu credeam că pot să văd aşa ceva în România.

Nu există altă variantă pentru PNL. Asta trebuie să înţeleagă toţi cei care vor să negocieze cu PNL. PNL va fi la guvernare până în 2024 şi va avea premier”, a mai spus Florin Cîţu.

“Se va vedea clar cine este pentru reforme în România, cine pentru PNRR”

Prim-ministrul spune că va veni în Parlamentul cu programul de reforme ambiţios al PNL, care include nenumărate reforme pentru România, dar şi măsurile incluse în PNRR. “Nici PSD nu are cum să voteze împotriva”, afirmă Cîţu, potrivit adevarul.ro.

“Vom prezenta un program de reforme în programul de guvernare ambiţios, pe care l-am prezentat şi până acum şi vom merge în Parlament pentru vot. Atunci se va vedea clar cine este pentru reforme în România, cine pentru PNRR, atunci partidele îşi asumă aşa ceva şi românii îi vor răsplăti la vot dacă îşi asumă aşa ceva.

Sunt sigur că sunt foarte mulţi oameni în USR care au înţeles. Nici PSD nu are cum să voteze împotriva acestui program”, a declarat, joi, Florin Cîţu.

“Sunt foarte mulţi oameni în Parlamentul României care nu vor să arunce România în aer”, a mai precizat Cîţu, vorbind despre posibilitatea alegerilor anticipate.

Sursă foto: Facebook/Guvernul României