USR PLUS e gata să dea premierul României! A spus-o clar Dacian Cioloş. Acesta a vorbit și despre posibilitatea de a ocupa chiar el funcţia de prim-ministru, pe care a mai deţinut-o şi între noiembrie 2015 şi ianuarie 2017?

“Sunt multe variante cu premierul. (…) Nu e vorba despre mine aici”

Într-un interviu acordat pentru EuropaFM, Dacian Cioloş a spus răspicat: “Dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu (…) noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier”. Totuşi, copreşedintele USR PLUS spune că are responsabilităţi în Parlamentul European şi nu-şi doreşte să fie el numele propus drept premier.

Mai mult, dacă va deveni preşedintele USR PLUS după congres, va dori să se ocupe de partid, nu să meargă la Palatul Victoria.

“Sunt multe variante cu premierul. Noi am spus că dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu – şi cum noi nu putem lucra cu Florin Cîţu – noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier. Eu nu am făcut-o la mişto, nu am făcut-o să glumesc.

Important e să existe încredere între parteneri, că putem lucra în echipă. Pentru că posturi de responsabilitate politică şi în coaliţie sunt mai multe. Chiar dacă noi, să zicem, am avea premierul, sunt multe responsabilităţi şi de Senat şi Camera Deputaţilor, în Parlament. Şi Parlamentul are un rol esenţial în funcţionarea unei coaliţii, nu doar guvernul. (…)

Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu. Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit europafm.ro.

“Nu avem niciun program politic, nici cu PSD, nici cu AUR. (…) Obiectivul nostru acum este să plece Florin Cîțu”

Copreşedintele USR PLUS a explicat că formaţiunea sa nu colaborează şi nu va colabora cu AUR sau cu PSD. Sunt doar partide parlamentare care votează o aceeaşi lege sau, acum, o aceeaşi moţiune de cenzură, însă fiecare dintre partide are propriile obiective.

“Să înțelegem cum funcționează un parlament: eu, în Parlamentul European, votez proiecte de legi ca să-mi ating niște obiective, asta nu înseamnă că eu sunt în parteneriat cu ceilalți, care votează aceste legi, pentru că așa funcționează un parlament.

Vi se pare că noi ne-am schimbat obiectivele, valorile și principiile pentru că lucrăm în democrație și folosim instrumentele democratice, ca să ne atingem aceleași obiective pe care le-am stabilit de la început? Noi nu avem niciun program politic, nici cu PSD, nici cu AUR.

Într-o democrație, ai propuneri în parlament și le votezi sau nu le votezi, în funcție de obiectivele pe care le ai. Obiectivul nostru acum este să plece Florin Cîțu, ca să putem reseta jocul politic”, a mai spus, miercuri, Dacian Cioloş.

“De asta spun că e un pic incoerent. Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea”

Dacian Cioloş l-a criticat iarăşi pe Florin Cîţu, despre care a spus că este “incoerent”. “Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea. Noi i-am propus o soluţie”, afirmă copreşedintele USR PLUS. Iar dacă PNL-ul condus de Florin Cîţu nu vrea să negocieze cu USR PLUS, atunci liberalilor le rămâne soluţia discuţiilor cu PSD, mai spune Cioloş.

“Atunci o să negocieze cu PSD. Eu l-am auzit spunând că nu va negocia cu niciun partid care votează moţiune de cenzură împotriva lui. Deci nu ştiu ce îi rămâne. De asta spun că e un pic incoerent. Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea. Noi i-am propus o soluţie.

Florin Cîţu să se ocupe de partid, dacă tot e preşedinte de partid – că probabil e de lucru acolo – şi să numească PNL un prim-ministru care să fie capabil să lucreze în coaliţie. Noi spunem acelaşi lucru de la începutul lui septembrie. Suntem gata să avem o discuţie, dacă avem cu cine”, a declarat Cioloş.

Sursa foto: Capital