Marcel Ciolacu a explodat la auzul întrebării legate de posibilitatea de a ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Șeful PSD a fost categoric, susținând că nu are nevoie de un asemnea post, el fiind șef la ciuma roșie.

“Mie nu-mi trebuiesc funcţii, dom-le! Eu sunt şef la ciuma roşie cât timp vor colegii mei şi cu asta am încheiat! Suntem în opoziţie”, a declarat Marcel Ciolac, conform news.ro. El a răspuns astfel unei întrebări dacă i s-a oferit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Șeful PSD a fost chestionat dacă i s-a oferit lui sau unui alt membru din PSD funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în schimbul susţinerii pentru Guvernul condus de Florin Cîțu. Marcel Ciolacu, fost deţinător al acestei demnităţi, a răspuns ironic, conform sursei citate.

“Cum să mi se ofere, de la cine să mi se ofere? Mă vedeţi aşa prost îmbrăcat? Alea-s nişte funcţii când se creează nişte majorităţi. Eu cred în democraţie şi în regulile democratice. Ca să ce? Să fiu şef la Cameră două săptămâni până se împacă USR-ul cu aia, pe urmă te schimbă? Lucrurile trebuie să fie normale la cap! Asta nu-i ţara lui Papură Vodă!”, a afirmat liderul PSD la România Tv.

Marcel Ciolacu: Eu sunt şef la ciuma roşie

Ciolacu a continuat ironiile, spunând că nu îşi doreşte funcţii.

“Mie nu-mi trebuiesc funcţii, dom-le! Eu sunt şef la ciuma roşie cât timp vor colegii mei şi cu asta am încheiat! Suntem în opoziţie. Funcţiile în Parlament sunt nişte funcţii politice. Ele se obţin în urma creării unor majorităţi. Vedeţi o majoritate creată ca să merg eu? Ce, io-s aventurier?”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că un gest de acceptare a unei astfel de înţelegeri s-ar răsfrânge asupra partidului, lucru pe care nu îl doreşte.

Marcel Ciolacu a afirmat că nu a fost contactat de către preşedintele Klaus Iohannis de la debutul crizei politice, el subliniind că probabil şeful statului nu are numărul său de telefon.

El consideră că politica nu trebuit făcută “fugărind vreo funcţie” şi adaugă că nu face “politică mică”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin