Președintele PSD Marcel Ciolacu este de părere că singura soluție pentru ieșirea din criză sunt alegerile anticipate și instalarea unui guvern tehnocrat până la organizarea acestora.

El a făcut referire și la scumpirile din ultima perioadă, dar și la valul 4 al pandemiei care a lovit întreaga țară. Totodată, el a mai precizat că președintele Iohannis are datoria de a desemna un premier și nu liderul opoziției.

„Vi se pare normal să mai continuăm în valul 4 cu scumpirile de acum cu Guvernul Cîțu?! Eu nu cred. Este atributul președintelui să desemneze (c.n. un premier), nu al liderului opoziției”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a mai menționat că nu se poate crea o altă coaliție de guvernare, acesta fiind și motivul pentru care alegerile anticipate rămân singura opțiune în momentul de față

”Până acum există o singură variantă, respectiv alegeri anticipate. Noi nu credem că se poate vreseta sau crea o altă colaiție care să guvernze în continuare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cine trebuia să fie premierul României

Întrebat ce va face PSD în cazul în care șeful statulului va desemna un premier din partea lor, Ciolacu a refuzat să răspundă inițial, precizând că singura variantă este aceea de a face alegeri anticipate.

Pe de altă parte, el a menționat că șeful statului are datoria de a respecta Constituția. În opinia lui Ciolacu, premierul României trebuie să fie Alexandru Rafila, în contextul în care social democrații sunt cei care au câștigat alegerile și nicidecum liberalii.

„Președintele României trebuia să respecte spiritul Constituției și să desemneze pe domnul Rafila să fie premierul României după ce PSD a câștigat alegerile. Nu trebuia să formeze un guvern din pierzători”, a mai spus Ciolacu.

În același timp, liderul PSD i-a invitat pe cei de la USR-PLUS și AUR să voteze moțiunea. Acesta susține că ce s-a întâmplat marți este corect, iar în cazul în care se forțează moțiunea USR-PLUS, câștigător este Florin Cîțu.

„În acest moment judecătorii CCR au decis că este conflict.Chiar dacă trece moțiunea premierul poate sesiza CCR pentru că moțiunea e neconstituțională. E logic ce a fost azi și e corect. Cei care au depus moțiunea ar trebui să-și retragă moțiunea, să o depună din nou și atunci intră în procedură normală. Dacă se forțează și moțiunea USR-PLUS câștigător e Florin Cîțu”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu