Prim-ministrul României, Florin Cîțu, va participa azi, 22 februarie, la o dezbatere politică a Grupului parlamentar al PSD, în Camera Deputaților, cu tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”.  Dezbaterea va avea loc la ora 17.

Potrivit documentului „În conformitate cu prevederile art. 207 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat solicită ca în cadrul „Orei Prim-ministrului”, din perioada 15-19 februarie 2021, să îl invitați pe domnul Florin CÎȚU, prim-ministru al Guvernului României.

Propunem pentru dezbaterea în cauză tema: ” Bugetul tăierilor: moartea economică a României!””, se arată în document.

Legea bugetului ar putea fi întârziată

Florin Cîțu este înmărmurit: Legea bugetului de stat, pe care Guvernul trebuie să o treacă prin Parlament, ar putea fi întârziată foarte mult sau chiar să nu treacă.

Social-democrații au anunțat că nu vor suține proiectul legislativ în forma propusă de Guvernul Cîțu.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că parlamentarii social democraţi vor depune ”câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi.

Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferinţă de presă, “alternativa PSD” la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu, susţinând că diferenţa între viziunea social democraţilor şi cea a Coaliţiei de la guvernare constă în creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.

“Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (…) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei.

Astfel, povara austerităţii este pusă pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Aici este diferenţa majoră de viziune între noi şi Guvern”, a declarat duminică Sorin Grindeanu.