Încă o numire importantă a avut loc în Guvern. Astfel, Iulia Popovici a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Iulia Popovici, jurnalistă, critic de teatru și de film, a fost propunerea USR pentru a ocupa un loc de secretar de stat la Ministerul Culturii. Nu ar fi pentru prima dată când Iulia Popovici s-ar alătura Ministerului Culturii. Ea a mai lucrat în aceeași instituție în 2016, pe post de consilier al ministrului Corina Șuteu.

Numire importantă la Ministerul Educației

Premierul Florin Cîțu a decis numirea în funcție, la propunerea alianței USR PLUS, această poziție revenind formațiunii politice după negocierilor din cadrul coaliției de guvernare Gheorghe-Radu Szekely a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu.

Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Radu Szekely a fost propunerea USR PLUS pentru postul de secretar de stat. Această poziție revine formațiunii politice în cadrul Ministerului Educației, după negocierilor din cadrul coaliției de guvernare, transmite G4Media. Szekely a fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, în cadrul ultimului mandat la Ministerul Educației.

Acesta a coordonat și scris documentul „Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește” a fostului ministru social-democrat. Toate școlile din România au fost obligate să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune. Documentul respectiv propunea schimbări majore, de la structura anilor de studii, până la diferențierea pe profile a Bacalaureatului, eliminarea unor materii dintre probele de Bac și reinstruirea profesorilor prin cursuri în universități.

Radu Szekely a fost, de asemenea, pe lista de propuneri pentru posibili miniștri după demiterea Vioricăi Dăncilă în august 2019Într-un interviu pentru Libertatea, Radu Szekely a confirmat că cei din USR PLUS l-au întrebat, după alegerile parlamentare, dacă ar dori să preia Ministerul Educației în cazul în care, la împărțirea portofoliilor în coaliția de guvernare, acest minister ar fi revenit alianței.

„În anumite condiții, da” ar fi interesat să conducă Ministerul Educației, spunea Szekely pe 11 decembrie. „Mi-ar plăcea să continui ceea ce am început atunci (n.red. în mandatul Ecaterinei Andronescu)”, a declarat acesta.