Premierul Florin Cîţu a declarat că a fost ”primul nebun” care a fost convins că România va reveni rapid după criza economică provocată de pandemia de COVID-19, iar acum ţara noastră are două trimestre consecutiv cu cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

”Economiştii foarte greu estimează o perioadă de recesiune. Anul trecut, când am trecut prin criză am fost primul nebun care a spus că ne vom reveni rapid, mai rapid decât oricine şi aşa a fost. Pentru că m-am uitat la comportamentul oamenilor”, a declarat în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Premierul a adăugat că au fost momente dificile, când România a intrat în starea de urgenţă.

“Mi-a fost frică când am intrat în starea de urgență”

”Mi-a fost frică în prima zi, când am intrat în starea de urgenţă, sincer, au fost momente dure pentru că mă uitam la bugete, aveam de plătit salarii şi pieţele erau îngheţate, nu puteai să te împrumuţi. Noi am închis economia, de unde luăm bani, oamenii ăştia cu ce plătesc taxe? Eram într-un moment dificil.

Am stat, m-am uitat, am văzut cum a reacţionat economia, am văzut că oamenii sunt ok şi după aceea când am văzut că dăm puţin drumul şi există acea dorinţă de a ieşi şi de a continua şi toată lumea dorea să îşi continue afacerea, mi-am dat seama că România îşi va reveni rapid. Şi astăzi România are două trimestre consecutive cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europană”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că diferenţa dintre România şi celelalte ţări din Uniunea Europeană a fost că în ţara noastră a fost păstrată intactă capacitatea de producţie.

”Diferenţa dintre noi şi Uniunea Europeană a fost că am vrut să păstrez capacitatea de producţie intactă. Am zis că românii trebuie să aibă unde să se întarcă la locul de muncă şi nu am mai vrut să închidem economia. Au fost părţi, dar nu a mai fost închisă.

Eu zic că urmează, pentru România, cea mai bună perioadă de creştere economică care se va vedea la toţi românii, din ultima sută de ani. Ne bazăm exact ce ne-am bazat anul trecut când am spus că ne revenim în V şi pe faptul că sunt aici şi ştiu ce reforme facem, sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează, reforme care vor permite investitorilor străini să vină în România”, a mai declarat Florin Cîţu.