Premierul Florin Cîțu spune că regiunile României trebuie unite prin autostrăzi, astfel încât România să se poată dezvolta mai bine.

„Vreau să trecem Carpații cu autostrada”, a declarat premierul.

„În următorii 5 ani o să facem mai mult pentru români, pentru că suntem datori și avem restanțe, statul are restanțe și trebuie să le plătim. Cred că în următorii 5 ani trebuie să încheiem un capitol trist din istoria României, să terminăm autostrada Sibiu-Pitești”, a spus Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

„Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena să bea o cafea. Vreau să trecem Carpații cu autostrada, e foarte important pentru mine. Trebuie să unim România: și Ardealul și Moldova și Muntenia să fie unite și prin autostrăzi. E important, că așa le dezvoltăm pe toate”, a adăugat premierul.

Vom avea o nouă autostradă în România

„Trebuie să dezvoltăm România. Trebuie să legi aceste regiuni. Și ele se vor dezvolta natural. Nu trebuie să faci vreun plan național. Toată lumea vine cu un plan național de dezvoltare. Eu nu cred în așa ceva – planuri pe 20-30 de ani care îți spun investim aici, aici. Nu. Capitalul se duce acolo unde randamentul e cel mai mare.

Oricât de interesanți și inteligenți am fi noi, nu știm mai bine decât persoanele private – cei care-și asumă riscul, până la urmă, ce să facă cu banii lor. Noi doar trebuie să le creăm niște condiții în care să dezvolte”, a explicat premierul

Florin Cîțu a explicat în Parlament că „pentru transport sustenabil, transport rutier, maritim și feroviar” vor fi alocați 6,6 miliarde de euro.

„Vom putea să implementăm acest PNRR cu investitori, cu investitori din România. Companiile românești vor fi cele care vor implementa acest program. Acest program este garanția pe care o dau românilor că vom reduce decalajul între noi și țările din vest.

Pentru sectorul Transporturi și în această guvernare vom trece Carpații cu o autostradă, pentru transport sustenabil, transport rutier, maritim și feroviar vom aloca 6,6 miliarde de euro”, a declarat Florin Cîțu.

Sursă foto: Dreamstime