Fiind invitat la Realitatea Plus, ministrul de Finanțe a vorbit despre faptul că PSD s-a decis să arunce țara în aer în timp ce criza sanitară nu s-a terminat și criza economică s-ar putea să continue.

”Criza din sanatate nu s-a rezolvat, criza economică s-ar putea sa mai continue. In acest moment s-au gasit sa arunce tara in aer. Investitorii straini se intreaba ce se intampla cu guvernul.

In toata Europa suntem singurii care au aceasta problema. Doar in Romania acest grup infractional controloaza Parlamentul si face orice pentru a distruge Romania.”, spune șeful Finanțelor Publice.

Invitație pentru Marcel Ciolacu

Florin Cîțu l-a invitat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Minister pentru a-i explica și prezenta situația exactă.

”Îi propun domnului Ciolacu sa vina cu cele trei garnituri de specialişti la Ministerul Finanţelor Publice sa-i explic si sa-i arat exact situaţia din Romania, dam noi cafeaua. Dacă înteleg ce spun, vor retrage motiunea. E o invitatie oficială.

Am facut un efort pentru a creste pensiile si alocatiile. Domnul Ciolacu sa-mi gaseasca o alta tara care a facut asta anul acesta”, a spus Florin Cîţu la Realitatea Plus.

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că liberalii vor discuta „individual” cu toţi parlamentarii pe tema moţiunii de cenzură pentru a-şi prezenta punctul de vedere, subliniind că, politic, „cu PSD nu avem ce discuta”.

Orban a precizat că în acest moment Guvernul este preocupat de începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus, dar și acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană în privința bugetului pe 2021-2027.

„Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii, politic, cu PSD nu avem ce discuta, vom discuta individual cu toţi parlamentarii pentru a ne prezenta care este punctul nostru de vedere. (…) Suntem în discuţii, în negocieri cu formaţiunile, normal, cu care am avut înţelegeri de-a lungul timpului şi, de asemenea, negocieri individuale cu toţi parlamentarii. (…)

Suntem cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România. În această perioadă Guvernul este implicat în lupta contra epidemiei (…), de asemenea, trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar, elaborăm poziţia Guvernului privitoare la Acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 2021-2027 (…) Obiectivul nostru este să nu treacă această moţiune”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea